Mustafa om Yahya: Det muslimske miljø trak ham ned

Mustafa – der selv har selv sagt farvel til islam - har ofte brugt vendingen: Jeg er ikke en eller anden ’Yahya Hassan’ I kan manipulere. For Mustafa er skuffet over, at Yahya lod sig trække ned af det muslimske miljø.

For at frigøre sig, er man nødt til at kritisere islam, skriver Mustafa S til nationen! i anledning af Yahya Hassans død. Privatfoto
For at frigøre sig, er man nødt til at kritisere islam, skriver Mustafa S til nationen! i anledning af Yahya Hassans død. Privatfoto

- For mig er Yahya Hassan et tydeligt eksempel på, hvordan det muslimske miljø trækker sig selv og alle andre omkring sig ned.

- Tænk sig, som 18 årig, at udgive Danmarks historiens mest solgte digtsamling, med alle kulturelitens klappende hænder og støtte, og en fremtid med masser af succes i vente.

- Og så alligevel forblive ghettodrengen, og ødelægge det for sig selv.

Se også: Ven: Mange muslimer misforstod ham

Han havde modet til at påtale hykleriet
- Yahya, kunne som ingen anden, sætte ord på det han gennemlevede. Han beskrev nuet. Og han var vred, som så mange andre unge mænd med indvandrerbaggrund også er.

- Han havde modet til at påtale det hykleri, som han så hele sin opvækst igennem.

- Især det muslimske miljø, fik kritik, hvilket er naturligt, da det jo trods alt, er det han kom af.

Samfund - 30. apr. 2020 - kl. 18:19 Nekrolog: 'Perkeren over perkerne'

Men jeg mener han blev manipuleret
Sådan indleder Mustafa S et brev til nationen! om digteren Yahya Hassan, der blev begravet tirsdag. Mustafa har – som du muligvis kan huske fra nationen!-klassikere som Paludan brager frem: Mustafa synes det er fedt, Derfor skal kæresten ikke konvertere og Mustafas lille søn skal ikke omskæres – nemlig selv sagt farvel til islam, og han har fulgt Yahyas korte liv fra sidelinjen.

Og lagt mærke til, at digteren, der indledte sin karriere med et afslørende frontalangreb på imamer og islam, endte med at kalde sig muslim. Mustafas brev fortsætter derfor således:

- Når jeg bliver mødt af muslimer, som forsøger at ’retlede mig’ og få mig til at vende tilbage til troen eller forsøger at manipulerer mig fra at kritisere islam, så svarer jeg ofte: ’Jeg er ikke en eller anden Yahya Hassan i kan manipulere’

- Og selv om det kan virke usympatisk overfor Yahya, nu hvor han er død, er det er faktum, at han blev manipuleret.

- Fra mange sider, jovist. Men især af det muslimske miljø, der pressede ham de seneste år.

Han havde chancen og alle muligheder
- Se f.ex den video han lagde op i november, hvor han sidder med imamen og fremsiger trosbekendelsen.

-  Og oveni siger at han altid har været muslim og altid vil være det.

-  Jeg vil ikke gøre Yahya til offer, for et fejlet system, som jeg læser visse andre har travlt med.

- Jeg vil slet ikke gøre Yahya til offer.

- Han havde chancen og alle muligheder.

Ingen tryghed hvis man kritiserer islam
- Yahya Hassan er en sørgelig og tragisk fortælling, men helt ærligt, så tror jeg desværre ikke at Danmark helt forstår, problemet i, at nogle af de samme muslimer der svinede ham til før i tiden, nu er blevet mere åbne for ham, efter han bekendte sig til islam.

- Fordi på den måde bekræftes de unge blot i, at man ikke må kritisere islam, hvis man vil have den nødvendige tryghed og respekt fra miljøet.

- Det mener jeg er problematisk, fordi, for at frigøre sig, er man nødt til at kritisere islam.

- Det er tragisk og endnu en grund til at afsky den gift, som vi har i samfundet. Nemlig islam, skriver Mustafa, men hvad tænker du?

252 kommentarer
Vis kommentarer