Mystisk afstemning om OK17: Folk kan stemme så mange gange de vil

De 180.000 3F'ere, der lige nu stemmer om overenskomst 2017, kan ændre deres stemme elektronisk. Så et nej kan blive til et ja - og omvendt.

Sådan ser det ud, når man stemmer på 3F. Og det mener Ivan er forvirrende.
Sådan ser det ud, når man stemmer på 3F. Og det mener Ivan er forvirrende.

- Stemte ja, efter anbefaling af 3F Industri Aalborg, men har godt nok fortrudt, at jeg ikke lige brugte 10 minutter at gennemtænke det selv.
- For det er godt nok en dårlig aftale.

nationen - 12. apr. 2017 - kl. 14:51 3F gør klar til stor-konflikt: 42-timers arbejdsuge gør folk stiktossede

Du går bare ind og stemmer igen
Sådan skrev Marthin G på 3Fs Facebookside i sidste uge om den 'Ja til OK17-stemme' han havde afgivet via nettet. Men ret hurtigt fik han svar fra en andet medlem - Rune T - der fortalte ham, at 3Fs elektroniske valgsystem faktisk har taget højde for, at folk bliver klogere eller dummere - alt efter hvordan man vælger at se det:

- Du går bare ind og stemmer igen. Det er den sidst afgivne stemme, der er gældende, skriver Rune, og fire minutter efter meldte en glad Marthin tilbage:

- Super.

Tak - nu er den ændret
- Tak for det, det var jeg ikke klar over, men nu er den ændret til Nej, skrev Marthin, der ikke er den eneste, der ikke var klar over valgmulighederne i OK-17-afstemningen hos 3F.

- Kunne i spørge 3F, hvorfor man tilsyneladende kan stemme både 1, 2, 3, 4 gange uden deres system svarer tilbage, at ens stemme er registreret ved første afstemning. - Man ved jo faktisk ikke om man har stemt eller man kan afgive lige så mange stemmer som man vil, skrev Ivan for et par uger til nationen!, og det vil 3F meget gerne svare på:

Man har mulighed for at stemme flere gange
- Man har mulighed for at stemme flere gange elektronisk, hvis man har lavet en fejl eller har ændret mening.

Det er altid den sidst afgivne stemme der tæller
- Det er altid den sidste afgivne stemme der tæller, når det er elektronisk. 

- Hvert stemmeberettiget medlem har én stemme. Der kan kun stemmes ja eller nej. Det skal tydeligt fremgå, om der er stemt ja eller nej, ellers er stemmen ugyldig. Medlemmer der afgiver stemme ved at indsende svarkuverten, kan ikke fortryde deres stemme.

- Stemmer medlemmet både ved at aflevere sin stemmeseddel og afgive elektronisk stemme, er det stemmesedlen, der er gyldig. Der gennemføres kontrol af, at ingen stemmer mere end én gang.

- Alle afstemningsformer er hemmelige og anonyme. Det betyder, at hverken forbund eller afdeling kan få kendskab til, hvad det enkelte medlem har stemt.

- Det er kun afdelingens samlede stemmeresultat inden for det enkelte afstemningsområde, der optælles, skriver Henrik Skovsted Iversen fra 3F til nationen!.

Der er mere end halv million lønmodtagerer, der skal stemme om overenskomst2017 og der er frist for de elektroniske stemmer i aften kl. 23.59. resultatet foreligger på torsdag.

nationen! har tirsdag formiddag spurgt 3F, om de kan se, hvor mange, der har stemt mere end gang, men 3F er endnu ikke vendt retur med et svar.

Hvad tror du, det ender med?

Skal lønmodtagerne stemme ja til overenskomstforslaget?

Tror du, det ender med en stor-strejke?

Se resultat

Skal lønmodtagerne stemme ja til overenskomstforslaget?

Tror du, det ender med en stor-strejke?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen