Annonce:
Annonce:

Nabo på lur: Moské må maks. have 30 gæster

Sønderborg Kommune har givet en moské lov at holde fredagsbøn i en gammel Brugsen i et boligområde. Men der må maksimalt deltage 30 personer. En af naboerne synes, det er meget mystisk.

Efter lang tids debat har Sønderborg Kommune sagt okay til fredagsbøn i den gamle Brugsen-butik - hvis der maks. kommer 30 deltagere. Privatfoto
Efter lang tids debat har Sønderborg Kommune sagt okay til fredagsbøn i den gamle Brugsen-butik - hvis der maks. kommer 30 deltagere. Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

- En ansøger foreslog at dele fredagsbønnen op, så der maks. kommer 30 pr. gang.

- Det vil derfor være en forudsætning for de vilkår, Sønderborg Kommune stiller til antal p-pladser i Byggetilladelsen, at de har oplyst, at de kun er 30 personer.

Kan udstede påbud om at maksimalt 30 personer
Sådan svarer Sønderborg Kommune på det spørgsmål, nationen! har videresendt fra en bekymret genbo til den moské, der er indrettet i en tidligere Brugsen i et boligområde i Sønderborg. En moské, der for får uger siden har fået kommunens accept til at holde fredagsbøn.

Annonce:

Seks læserbreve: Latterlig beslutning
Genboen har været meget kritisk over for den trafik, der er, når deltagerne i moskéens kører til og fra lokalet. Beboeren har således skrevet adskillige læserbreve til JydskeVestkysten, der har bragt seks af dem siden september 2020. Det seneste har overskriften 'Den mest latterlige beslutning vi har hørt'.

Men beboeren mener, der skal mere fokus på sagen, og har altså bedt nationen! om at spørge kommunen, hvordan de vil kontrollere moskéens fredagsbønner. Især set i lyset af, at forvaltningen selv har peget på, at moskéens aktiviteter passede dårligt med kommuneplanen:

 

De kan få et påbud
Men beboeren kan slappe helt af, lyder det nu fra forvaltningen:
- Hvis det viser sig, at det ikke er tilfældet (at der er mere end 30 personer til fredagsbøn, red.), vil kommunen gå til foreningen og gøre opmærksom på, at de ikke overholder byggetilladelsen.

- Derefter vil kommunen varsle påbud om, at de skal overholde den, skriver Sønder Kommune til nationen!.

Striden vil fortsætte

- Den Arabiske Forening burde ligge ved de andre frikirker på Damgade.

- Personligt mener jeg, at der vil blive ved med at være en strid på Porsgrunngade.

- Jeg håber, at de kan forliges om det, men kommunen kan ikke stå og være politifolk og tjekke, hvor mange der kommer til hvert møde.

Aase Nyegaard (Fælleslisten) til JydskeVestkysten.

Annonce:

Fyldt parkeringsplads
nationen! har forsøgt at få en kommentar til de særlige regler om antal bedende personer fra Den Arabiske Forening i Sønderborg, der holder fredagsbønnen i den gamle Brugsen. Men de har - trods flere mails - ikke svaret. Beboeren - der sidder klar til at tælle fredagsbøn-gæster i morgen - sendte denne tekst om bønnen sidste fredag:
- Der var fuldt hus, jeg vil skyde på omkring 50 -60 personer.

- De fyldte parkeringspladsen, som tilhører bygningen, og der kom også folk, der parkerede ved oppe ved handelsskolen og på Ringridervej.

- Jeg har jo opfordret borgmesteren samt personer fra Teknik & Miljø til at komme her om fredagen - men det er de ikke interesserede i, skriver beboeren, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: