Naboer slår græs og saver brænde kl. 22.00: Søvnløs kvinde beder om ro

Især om sommeren har Martine svært ved at få sin nattesøvn. Der er nemlig naboer, der arbejder med maskiner som motorsave og græsslåmaskiner, nogle gang til omkring kokken 22.00.

- Hvis ikke hun behøver at stå op kl. 5.00 så sov dog til kl. 6.00

- Kan ikke rigtig se et problemet.

Lukkede vinduer og høreværn
Sådan skriver Ida S i en af de 16 kommentarer nødråbet fra Martine P, der bor i landsbyen Tinghøj ved Varde, har fået på jv.dk. Ida synes nemlig ikke, at Martines klage over naboer, der ifølge Martine kan finde på at slå græs og bruge motorsav frem til kl.22.00 i sommerperioden, er særlig retfærdig:

- Vi sover for lukkede vinduer, og jeg sover med høreværn.

- Kunne vi ikke bare få ro klokken 20.00, siger Martine P. til avisen, men skal man stole på indholdet af hovedparten af kommentarerne, så er hun lidt for sensitiv:

Man kan ikke forvente ro kl. 20.00
- Jeg er faktisk også ret lyd følsom, som er en følge af stress relaterede skader.

- Jeg syntes dog ikke at alle min naboer skal indrette sig efter dette

- Gensidig respekt og hensyn må være nøgleordene.

- Man kan simpelhen ikke forvente ro fra hverken mennesker, dyr eller maskiner kl 20 en sommeraften.

Og græsslåning om aftenen er da OK
- Selfølgelig bruger man ikke motorsav om aftenen men at slå sit græs syntes jeg faktisk er ok, skriver Marianne N i en anden kommentar, der også indeholder sætningen:

- Må indrømne jeg nødigt ville have hende som nabo 

Hvordan er du som nabo?

Ifølge JV.dk er der intet i loven, der kan stoppe folk, der vil slå græs midt om natten.Grundejerforeninger selv opstille nogle regler, men overtrædelser kan ikke håndhæves. Der er nemlig ikke hjemmel i loven, når det kommer til sanktioner.

Politiet kan dog ifølge ordensbekendtgørelsen gribe ind, hvis en aktivitet støjer for meget. Det kan være høj musik, som politiet altså har hjemmel til at stoppe.

298 kommentarer
Vis kommentarer