Naboer sure på muskelsvinds-drengens bil: DF er rystet

Muskelsvindsfonden, Dansk Folkeparti og et overvældende flertal af læserne støtter familien Thomsens kamp for en P-plads til deres invalide-bil

- Det er jo sådan, at hvis bilen ikke må holde foran huset, og hvis den ikke må holde på parkeringspladsen, så kan den slet ikke holde i kvarteret.

- Men når man har muskelsvind, så er det vigtigt, at man ikke kommer i kulde, regn og blæst, og det er derfor nødvendigt at have bilen i umiddelbar nærhed af familiens bolig.

Bør være plads til lille dreng med handicap
- Jeg kender ingen lovgivning, man kan henvise til i sådan en situation, og man må vel også kunne gå ud fra, at der i ethvert boligkvarter er tilstrækkelig rummelighed til, at man kan håndhæve sine regler på en måde, så alle kan være der.

- Og da ikke mindst så der også er plads til en lille dreng med et handicap.

Sådan siger Muskelsvindfondens udviklingschef Jørgen Lenger om den uheldige situation 8-årige Nicklas fra Frederikshavn er havnet i.

Her synes familien Thomsen der er plads til deres handicapbil - men det synes de andre naboer ikke.
Her synes familien Thomsen der er plads til deres handicapbil - men det synes de andre naboer ikke.
 

nationen Vrede naboer truer med udsmidning: Jeres handicapbil fylder

Jørgen Lenger - som selv er født og opvokset i Frederikshavn, og derfor mener at kende frederikshavneres meget afslappede holdning til regler - nægter at tro på, at der skulle være ret mange beboere i det kvarter, der ikke har plads i deres liv og deres hjerter og deres boligkvarter til en lille dreng med muskelsvind.

Kig på reglerne en en gang til
Han opfordrer derfor til at foreningen - hvis regler lige nu står i vejen for at familien Thomsen kan parkere deres invalidebil på vejstykket foran huset - kigger på reglerne en gang til:

- Hvis man er kommet for skade at udarbejde nogle regler, der ikke levner plads til at vise hensyn til beboernes individuelle behov, så synes jeg da, der er grund til at overveje, om det måske er reglerne, der er noget galt med.

Alle kan få muskelsvind
- Næste gang er det måske beboerne i et andet hus, der har brug for naboernes velvilje. Sygdom kan ramme alle, også dem der fremstår allermest barsk. Selv muskelsvind kan alle få, siger Lenger, der finder det uacceptabelt, at  hvis en familie tvinges til at flytte, fordi deres barn får et handicap.

25000 har stemt: 89 procent støtter muskelsvinddrengen
På nationen! har mere end 25.000 læsere deltaget i debatten om handicap-bilen, og et overvældende flertal - 85 procent - synes at foreningen skal give familien lov til at parkere på vejstykket foran huset. På Facebooksiden 'krig i æblehaven' er antallet af støtter vokset til 4500 - og Dansk Folkepartis handicapordfører, Karina Adsbøl, skriver til nationen!, at hun støtter familien:

DF-ordfører er rystet over naboerne
- Jeg må sige, at jeg er rystet over, at der ikke er større medfølelse og empati - og så længe man kan komme forbi bilen og den ikke spærrer vejen, så behøver man ikke at gå i små sko.

- Den gode empatiske nabo ville i stedet have ringet på døren, og spurgt om der var noget man kunne hjælpe familien med, skriver Karina til nationen!

Formanden holder fast i regler
Formanden for den grundejerforening, der har forbudt familien at parkere foran huset, holder fast i reglerne og truer endda med smide familien. Til flere medier har han sagt, at hvis bare én af de øvrige 30 andelshavere stiller forslag om udsmidning på den kommende generalforsamling, skal det til afstemning.

Hvad tror du? Ryger familien med muskelsvindsyge Nicklas ud af huset - eller får de lov til at parkere deres invalidebil på vejstykket foran huset?

 

 

 

 

146 kommentarer
Vis kommentarer