Nægter at betale fartbøde: Fotovogn parkerede på privat grund

nationen! har modtaget et brev fra Keld, der gerne vil have din mening om den fartbøde hans kone har fået. Keld mener nemlig at han kan bevise, at fotovognen stod parkeret på privat grund - og at grundejeren IKKE har givet tilladelse til parkeringen

Principiel debat: Må en grundejer sige nej til at politiet stiller end fotovogn? Privatfoto
Principiel debat: Må en grundejer sige nej til at politiet stiller end fotovogn? Privatfoto

- Min hustru har kørt for stærkt, hvilket har udløst en bøde.

- Den vil vi ikke betale, da vi ikke mener, at ATK-vognen måtte holde på en privat grund.

Betal eller gå i retten
Sådan indleder Keld B et brev til nationen! om ejendomsret, ret og rimelighed og muligheden for at føre vidner i en sag om hastighed. For Keld har nemlig - som du kan læse nedenfor - selv foretaget en efterforskning, og fundet et vidne, der ifølge ham bekræfter at politiet IKKE havde fået lov til at stille fotovognen på det sted, den stodm den dag konen fik sin fartbøde. Læs - og deltag så i afstemningen nedenfor:   

Se også: Lang og lige landevej: Mon politiet stiller en fotovogn her?

- Jeg bliver ringet op af en betjent, som oplyser mig, at det jo var paragraf 30, så der var ikke meget at gøre, andet end betale eller gå i retten.

Jamen, det var jo privat grund
- Jeg oplyser ham så om, at jeg ikke mente at de havde lov til at holde på privat grund, og der oplyser han så, at han bestemt mente at de havde fået lov af ejer, men han ville da godt undersøge det, og det aftaler vi så.

- I mellemtiden har jeg fundet frem til ejer af grunden( via en fælles bekendt), som oplyser til mig, at han under ingen omstændighed har givet lov til den parkering, og der mener jeg så, at det burde være grund til at afvise bøden.

- Betjenten kontakter min kone på mail, hvor han oplyser, at han havde talt med ejer, og at ejer var bekendt med, at de holdt på hans grund.

nationen - 11. nov. 2015 - kl. 15:09 Søren ville snyde fotovogn: Endte med selv at blive snydt

Og ejer siger til mig, at han har sagt nej til politiet
- Jeg vælger så at kontakte en advokat, og vil have sagen prøvet i retten da jeg har ejers ord og villighed til at give møde foran en dommer.

- Ejer oplyser endvidere til mig, at han for 2 år siden var blevet spurgt 2 år om parkering af AKT, men afslog. Han ville ikke have dem på hans grund.

- Der kommer en dato for retsmødet, hvor min advokat, gerne vil have anklager til at undersøge mit vidne, altså ejer af grunden, om han talte sandt, og samtidig ville vi gerne føre ham som et vidne. Derfor bliver sagen så udsat, til senere dato.

Anklageren vil ikke høre på vores vidne
- Jeg taler med mit vidne, som fortæller at politiet nu havde kontaktet ham, og at han havde givet den kvindelige betjent samme fortælling; at de ikke havde tilladelse til at holde på hans grund. .

- Nu er den nye dato ankommet, men anklager har så valgt at stritte imod vores ønske om vidneførelse og mener ikke, at der er grundlag for efterforskning, for uanset har min hustru jo kørt for stærkt.

- Og vi modsætter os self. dette, uden held

- Så jeg spørger blot: Må politiet virkelig godt holde på ens private grund uden aftale, og hvis de må, hvorfor bruger de så tid på at spørge? Når de ikke behøver lov?

- Hvorfor har anklager efterforsket til trods for, at der nu bliver skrevet til retten at det er unødvendigt?

Se også: Politi om ulovligt parkeret fotovogn: Det er nødvendigt

Jeg troede at man selv bestemte over sin matrikel
- Når de jo rent faktisk har efterforsket, dog ikke til deres fordel. Kan man så bare sige nej, det gider vi ikke, bare fordi det er modsat hvad de håbede på??

- Samtidig har vi jo her med en betjent, der tilsyneladende ikke gør sit arbejde eller ikke gider undersøge tingene.

- Sådan som jeg ser det, så kan de ikke få de rigtige ord ud af grundejeren, derfor vil de ikke have det med i retten, og derfor vil vi så blive dømt alene på det grundlag, at ATK må holde hvor som helst, også på din grund uden at få lov til dette.

- Jeg troede at man selv og kun en selv bestemte om hvem der måtte parkere inde på din matrikel, skriver Keld, men hvad tænker du?

Skal politiet efter din mening have tilladelse til at stille en fotovogn på privat grund? Og skal Keld have lov til at føre vidne, når konens fartbødeskal i retten?

Se også: Nikolaj bankede på fotovogn: Du holder ulovligt parkeret

Hvem skal bestemme, hvor politiets fotovogne parkerer?

Skal Keld og konen have lov til at tage et vidne med i retten, når deres sag om fartbøde skal behandles?

Hvad siger du, hvis politiet beder om lov til at parkere en fotovogn på din grund?

Se resultat

Hvem skal bestemme, hvor politiets fotovogne parkerer?

Skal Keld og konen have lov til at tage et vidne med i retten, når deres sag om fartbøde skal behandles?

Hvad siger du, hvis politiet beder om lov til at parkere en fotovogn på din grund?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen