Nej og nej og nej: 157 kr. i timen er for lidt

Restaurantejer kalder det 'unfair', at unge mennesker kan tjene mere som coronatestere end som tjenere. Hun må nu afvise kunder pga. medarbejdermangel

Der mangler folk, der vil arbejde som tjenere. Og som ferieafløsere i ældreplejen. Arkivfoto
Der mangler folk, der vil arbejde som tjenere. Og som ferieafløsere i ældreplejen. Arkivfoto

- Vi er nødt til at sige nej til rigtig mange, der kommer her på havnen og gerne vil spise her.

Sådan siger Tina Stenderup fra restaurant Kystens Perle i Aalborg Lystbådehavn til TV 2 Nord om de rekrutterings-problemer, hun - ligesom adskillige andre arbejdsgivere i f.eks. ældreplejen - har for tiden.

Fra 200-300 til 20 ansøgere
Tina vil gerne betale 157 kr. i timen, og normalt får hun da også mellem 200 og 300 ansøgninger. I år er der kommet 20, og Tina er ikke i tvivl om, at det er lønningerne i corona-test-centrene, der er problemet.

179 kr. og 187 kr. er bedre end 157 kr.
Det synes 38 procent af de mere end 10.000 læsere, der deltog i mandagens debat om corona-lønningerne, der hos Falck i Aalborg sniger sig op på 170 kr. i timen plus genetillæg.

I København har en timeløn på 187 kr. til podere været nævnt. TV 2 Nyhederne kunne i slutningen af april berette, at der var ansat cirka 11.500 i de private testcentre, der drives af Copenhagen Medical, Falck og Carelink. Og at regionerne derudover havde hyret mere end 7000 personer til test og vaccine.