Nikita smed tøjet forgæves: Pseudostudenter vandt i dag

For to år siden kastede en nøgen Nikita Klæstrup sig ind i debatten om studenterkørselsregler. I dag må hun konstatere, at hun tabte

Nikita viser her hvordan en - i hendes øjne - 'rigtig' studenterhue ser ud. Privatfoto
Nikita viser her hvordan en - i hendes øjne - 'rigtig' studenterhue ser ud. Privatfoto

- Det er typisk Hans Christian Schmidt.

Sådan siger en pænt utilfreds Nikita Klæstrup i en kort kommentar, om de nye regler for studenterkørsel, trafikminister Hans Christian Schmidt har lanceret i dag.

Det er nu ikke kun de klassiske studenter, der har lov til at køre studenterkørsel. (Arkivfoto: Linda Johansen) Dansk politik Snart kan alle ungdomsuddannelser fejre eksamen med vogntur

Skadelig lighedsfascisme
De nye regler betyder nemlig, at alle, der afslutter en ungdomsuddannelse af mindst to års varighed, får lov til at køre dyttende rundt i gaderne - en udvikling Nikita var meget i mod for to år siden:

Nybagt og nøgen: Student Nikita Klæstrup er træt af alle pseudostudenter og viser, hvordan en - i hendes optik - rigtig studenterhue ser ud. Foto instagram nationen Nøgen og debatlysten: Nikita træt af pseudostudenter

- Jeg er fuldstændig af den opfattelse at studenterkørsel kun er for studenter! Det ligger jo direkte i navnet.

Frisører er pseudostudenter
- Skadelig lighedsfascisme som er skræmmende typisk for Danmark.

- Det er desuden også komplet uforståeligt at der bliver produceret studenterhuer til folk som ikke engang bliver studenter! Såsom pædagoger og frisører. Det er blot pseudo-studenterhuer, lød det fra den dengang nybagte og nøgne student Nikita, der fik enorm opbakning fra læserne.

147000 læsere deltog - og de fleste støttede Nikita
147,346 deltog nemlig i debatten, og et pænt flertal på cirka 65 procent, støttede Nikita.

Men nu har Hans Christian Scmidt skåret igennem, og lanceret nye regler, og i de ti kommentarer, nationen! foreløbig har bud ind med, er der ikke stor glæde:

- Det er en KÆMPE FEJL.

- En uddannelse til smed er IKKE det samme som en uddannelse til ingeniør.

For fanden, nu bliver der problemer i trafikken
- I dag bruger jeg vognen med de glade unge mennesker i, i opdragelsen af min søn, hvor jeg fortæller ham, at hvis han også en dag vil stå oppe i den vogn sammen med de andre, så skal han tage sig sammen i skolen.

- Det vil han hurtigt opdage, at det behøver man ikke når man bare vil være smed eller tømrer, skriver Kenneth K og Flemming F kigger på det praktiske:

- For fanden, skal der nu være den slags kørsel utallige dage om året. Det der er sgu ikke gennemtænkt.

Men hvad tænker du? Tror du frisørernes, pædagogernes og smedenes vogne bliver sjovere at se på end de 'rigtige' studenters?

Nikita Klæstrup kom for alvor i rampelyset, da hun viste sin udfordrende valgkjole op til folketingsvalget i juni sidste år. Se den her.

131 kommentarer
Vis kommentarer