Annonce:
Annonce:

Nikolaj bankede på fotovogn: Du holder ulovligt parkeret

En vred borger i Horsens ringede til politiet, fordi deres fotovogn holdt ulovligt parkeret. Politiet lod fotovognen holde, fordi de ikke mente at den var til fare for trafiksikkerheden

Her holder fotovognen, som fik Nikolaj Wollenberg Nielsen op i det røde felt. (Foto: Privat)
Her holder fotovognen, som fik Nikolaj Wollenberg Nielsen op i det røde felt. (Foto: Privat)
Annonce:
Følg nationen!

I Horsens var politiet tirsdag på udkig efter fartsyndere.

Men i jagten på hurtige billister, var politiet selv lidt for hurtige, til at finde en parkeringsplads til fotovognen. Det mente, Nikolaj Wollenberg Nielsen i hvert fald. Fotovognen holdt parkeret på Bankagervej, men den holdt så tæt på udkørslen fra sidevejen Hvedevænget, at den spærrede udsynet for billister, der kørte ud fra sidevejen.

- Bilen holder udenfor, hvor min chef bor. Og vi er 22 medarbejdere, som tit har svært ved at finde en parkeringsplads. Når vi holder, hvor fotovognen gør, så ligger der en hilsen fra politiet i forruden, fordi vi holder for tæt på hjørnet, siger Nikolaj Nielsen til Ekstra Bladet.

Nikolaj gik derfor over til fotovognen for at gøre betjenten opmærksom på, at fotovognen holdt ulovligt, og var til fare for trafiksikkerheden.

Annonce:

- Jeg bankede på, for at fortælle betjenten at han holdt ulovligt parkeret, men det mente han ikke. Så jeg bad ham om at komme ud og vise mig,at der var ti meter hen til hjørnet, men det ville han heller ikke, siger Nikolaj Wollenberg Nielsen til Ekstra Bladet.

To tilskadekomne: Bilist holdt øje med fotovogn og.... smask

Færdselsloven gælder ikke for fotovogne
Hos Sydøstjyllands Politi ser man anderledes på sagen. Færdselsloven gælder nemlig ikke fotovogne, på samme måde som den ikke gælder for udrykningskøretøjer og maskiner til vejarbejde.

- Det er svært at se på billedet, om bilen holder 10 meter fra hjørnet, men gør den ikke det, er det ikke ulovligt for en fotovogn, selv om det er ulovligt for Hr. og Fru Jensen, siger kriminalkommissær i færdselspolitiet ved Sydøstjyllands Politi, Jesper Engelund til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at fotovognen dog ikke må være til fare for trafiksikkerheden.

- Det er selvfølgelig altid bedst med frit udsyn, og sammenligner du situationen på billedet med andre udkørsler, så ser det fint ud, siger han til Ekstra Bladet.

Synes du, at det er i orden at politiets fotovogne holder ulovligt parkeret, når de er på jagt efter fartsyndere?

Flere læsere har dokumenteret fotovogne med lidt for meget fart på

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce: