Niqab-demo søndag: Piger må deltage - hvis de har ledsager med

350 demonstranter er klar til at gå på gaden for retten til at bære niqab. Og arrangøren har gode nyheder til de kvinder, der vil deltage

- Assalamu alaykum.

- Har netop talt med en fra politiet vedrørende tilladelser og de har bekræftet fra deres jurister, at søstrene gerne må ha niqaab på til forsamlingen.

Ingen bøder til folk med niqab
- Og at der ingen anholdelser vil blive foretaget eller bøder som vil blive givet på baggrund af man har niqaab på.

Sådan skriver Abu A, der er en af arrangørerne bag søndagens demonstration, der begyndte med at hedde 'Til støtte for vore søster i niqab', men som nu efter råd fra vidende personer, hedder 'Et kald til sandheden'.

nationen Niqab-piger slået og spyttet på: Nu går niqab-tilhængere på gaden

Og kvinder - med ledsager - er velkomne
Mange - især niqab-modstandere - har nemlig undret sig over, at man må demonstrere med niqab, når der nu er maskeforbud ved demonstrationer i Danmark, men det er der nu klarhed over.
Flere har også stillet spørgsmål om, hvorvidt kvinder måtte deltage i demonstrationen for retten til at bære niqab, og det har Abu også svar på:

- Søstrene må stadig gerne møde op hvis de ønsker, dog kun hvis de har fået tilladelse af deres mahram og at de har en mahram med.

Mænd der ikke hylder kvindens frihed
- Jeg understreger dette!, skriver Abu A, der har fået 350 tilmeldinger til demonstrationen, der foregår på den Røde Plads på Nørrebro fra kl. 15.00. På samme tidspunkt vil de 9 demonstranter, der har tilmeldt sig anti-hykleri-demonstrationen 'Alle muslimske kvinders frie valg' stå ved Superkilen på Nørrebro. Den demonstration er arrangeret af Annahita, der der begrunder sin demonstration således:

-  'Støt vores søstre med Niqab'/Et kald til sandheden'.... er arrangeret af mænd med holdninger, som på ingen måder hylder kvindens frihed.

Deres islam repræsenterer ikke majoriteten
- Det kvindesyn disse arrangører har ytret i medierne, er på ingen måde, et mange muslimer i Danmark er enige i. 
- Disse mennesker repræsenterer ikke den Islam, som mange muslimer praktiserer i Danmark. 
- Vi tror ikke på, at de repræsenterer majoriteten af muslimerne i Danmark, som de selv hævder - lad os vise dem, at de tager fejl, skriver Annahita.

Hvilken demonstration tror du ender med at blive størst? Abus eller Annahitas?

 

291 kommentarer
Vis kommentarer