Niqab-piger slået og spyttet på: Nu går niqab-tilhængere på gaden

Foreløbig er der 282 personer, der har tilmeldt sig demonstrationen 'Støt vores søstre med Niqāb!

- Der har været en del snak om vores søstre med niqab efter hændelsen på VUC Lyngby, hvor de 6 søstre blev bortvist.

- Selvom mange ikke går med niqab i DK skal vi stadig stå sammen med vores søstre og støtte dem og stå ved Islam som den uden at tie!

Holder fast i niqab trods forhindringer
- Disse søstre møder mange forhindringer i deres dagligdag og på trods af det, holder de stadig fast ved deres valg om niqab.

- Også selvom der bliver snakket grimt til dem, de bliver skubbet, spyttet på, slået, diskrimineret osv så holder de stadig fast!!!! Ma shaa Allah wal hamdulillaah.

Sådan skriver arrangørerne bag demonstration Støt vores søstre med Niqāb!. der skal foregå søndag d. 22. maj på Rådhuspladsen i København. De 282 deltager, der har meldt sig til, bliver bedt om at dukke op med deres niqab'er - planen med demonstrationen er bl.a. at nå alle dem, der kalder sig muslimer, men som ikke synes niqab hører hjemme i f.ex. en dansk skole:

Se også: VUC smider 6 niqab-piger ud: Må følge undervisning hjemmefra

Til de muslimer, der tager parti mod muslimer
- Politikkerne m.fl får konstant talerør igennem medierne og sætter normerne for landet. Ligeså vil vi ha' et talerør for at nå enhver der kalder sig muslim, men tager tager parti imod muslimer, et talerør der når ikke-muslimerne, et talerør der skal kalde til haqq og forbyde det onde.

- Mange søstre har ekstra niqab der hjemme så lån det til hinanden, eller køb en til dig selv, som en støtte og minde for den dag, skriver arrangørerne, og af de 45.217 læsere, der foreløbig har deltaget i debatten om niqab på danske uddanelsesteder, er der også støtte at hente fra mere end 5000. Det store flertal støtter dog VUC Lyngbys ret til at lave niqab-forbud.

Hvad mener du om niqab?

På demonstrationens Facebookside skriver Anne at hun 'støtter kvinders ret til at bære niqab eller have bare bryster':

- Så længe det er hendes eget valg. Denne debat er desværre druknet i massive mængder af racisme som altid, og Dina DH skriver:

- - Jeg synes niqab er smukt mashAllah og de søstre der tager det på viser stor styrke synes jeg må Allah belønne dem.

Hvem skal bestemme, hvad du skal have på af tøj? Staten eller dig selv?

 

 

514 kommentarer
Vis kommentarer