No-go zone rammer PostNord: For farligt at dele post ud i svensk forstad

I Danmark kan dyreambulancen ikke vise sig i Vollsmose - i Sverige tør postbudene ikke dele post i Stockholm-forstaden Hjulsta

PostNords medarbejdere tør ikke vise i Stockholm-forstaden Hjulsta for tiden. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
PostNords medarbejdere tør ikke vise i Stockholm-forstaden Hjulsta for tiden. Arkivfoto: Stine Tidsvilde

- Er det sandt?

Sådan lyder et spørgsmål på Postnords svenske Facebook-side fra Efthymios S., om situationen omkring postuddeling i Stockholm-forstaden Hjulsta.

Fredag kunne nyhedssiden Mitti.se nemlig berette, at Postnord havde bedt beboerer på op mod 120 adresser i Hjulsta om at hente deres post på postkontoret i Rinkeby. Årsagen var usikre arbejdsforhold for buddene. Og ja, det er sandt:

- PostNord og de øvrige operatører har for tiden stoppet uddeling på nogle adresser i Hjulsta, lyder svaret på Facebook fra Maria - og til Mitti.se uddyber hun:

Utroligt at sådan noget rakkerpak får lov at regere i Vollsmose

Et beskyttende stop
- Der har været ballade i området, og derfor har vi indført et 'beskyttende stop' for at sikre sikkerheden for vores medarbejdere, siger Maria Ibsen, pressechef i PostNord til Mitti.se, der også har talt med en af de berørte beboere, der ikke er tilfreds med situationen:

- Det føles som om, vi ikke er den del af samfundet, og jeg forstår ikke, at vi skal rammes på den måde.

- Jeg har ikke råd til at købe buskort, og har problemer med benene, så jeg kan ikke hente post, siger Neva til Mitti, men hvad siger du?

Er det OK at PostNord bare stopper med at bringe post ud i et særligt område pga af 'sikkerhedsproblemer'?

nationen! har mandag formiddag spurgt PostNords danske kontor, om der er områder i Danmark, hvor posen ikke tør komme. Når PostNord svarer, opdateres denne artikel.