Nordeas nye krav gør rig 90-årig hidsig: Truer med at hæve 18 mio

Nordea skal have flere oplysninger om deres kunder, men når man er 90 år, og ikke er så god til computer, så bliver man hidsig

Følg nationen!

- Kan det være rigtigt at jeg skal uploade billede af mit pas og sygesikring?

- Det virker helt absurd..

- Jeg har udfyldt en hel formular, i min træthed. Trykkede dog afbrud, efter jeg havde taget billede af mit pas.

Sådan skriver Nina NVM på Nordeas Facebook om de nye informationer Nordea skal have fra deres kunder, så forholdet mellem banken og kunderne bliver 'sikret'. Og Nordeas pressechef bekræfter over for nationen!, at Nina ikke er den eneste, der synes, det er bøvlet og absurd, at man nu skal uploade billeder af pas eller kørekort og sygesikringsbevis eller skattepapirer.

Her på plejehjemmet har de ikke tid til at hjælpe mig
En af dem, der har skabt ballade, er 90-årige Jens, der forleden kontaktede nationen! i ren hidsighed. Han har haft en konto i Nordea fra dengang banken hed Andelsbanken, og der står 18.2 millioner kroner. Men Jenss er ikke god til at uploade - faktisk har han ikke en computer - og de nye krav og bankens måde at kommunikere med ham på, har frustreret ham så meget, at han nu truer med at tage sine millioner og gå:

- Og her på plejehjemmet, har personalet ikke tid til at hjælpe mig, og det er for så vidt også i orden, da de jo har travlt med at passe deres arbejde.

- Men når man så ringer til Nordea og fortæller, at man ikke kan gøre det, de beder om, og at man ikke kan forstå, at de ikke ved hvem jeg er, så får man at vide, at man skal - og at ens konto ellers vil blive lukket.

De truer med at lukke min konto - men jeg skal nok selv lukke den
- Men nu har jeg så meddelt dem, at de ikke behøver lukke min konto, det klarer jeg selv på fredag, hvis det skal være på den måde, siger Jens, der gerne vil være anonym. Men spørgsmålet er, om Jens ikke bliver bedt om de samme ting i den nye bank. Nordeas pressechef fortæller nemlig at Nordea - som andre banker - er underlagt krav til, at de kan dokumentere et opdateret kendskab til kunderne:

- Det sker for at bidrage til samfundets bekæmpelse af fx hvidvask og terrorisme.

Skal have hver enkelt kundes legimation - bl.a.
- Som bank skal vi blandt andet have legitimation i vores systemer for hver enkelt kunde, og for at lette denne proces for kunderne, tilbyder vi en selvbetjeningsløsning.

- Hvis der er nogle af vores kunder, der har brug for eller ønsker vores assistance, står vi selvfølgelig klar med en hjælpende hånd i filialen eller pr. telefon, siger Martin Kjærsgaard Nielsen, men hvad siger du?

Lyder det fornuftigt, at banken skal have kundernes legitimation liggende i systemet? Og synes du, banken burde hjælpe de kunder, der ikke kan finde ud af at uploade?

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+