Annonce:
Annonce:

Norge indfører burka og niqab-forbud i skoler - og på integrationskurser

 

8 medlemmer af det norske Stortinget stemte imod, men 91 stemte for et tildækningsforbud i undervisningen, da det var på dagsordenen i går. Arkivfoto: AP
8 medlemmer af det norske Stortinget stemte imod, men 91 stemte for et tildækningsforbud i undervisningen, da det var på dagsordenen i går. Arkivfoto: AP
Annonce:
Følg nationen!

- Har aldrig set nogen bruge det på skolen alligevel.

- Tror ikke det vil spille så stor rolle.

Sådan skriver Umar K i den pt mest populære kommentar, der er skrevet på Dagbladet.no's Facebook-profil, om det landsdækkende burka-niqab-forbud, der - med et stort flertal - blev vedtaget i Stortinget i går.

Elever og lærere - og ansatte i børnehaver
Forbuddet kommer til at gælde alle elever, studenter og ansatte i de almindelige skoler, ungdomsskoler, videregående skoler, folkehøjskoler, fagskoler, højskoler, universiteter, ligesom det vil gælde for deltagere i de introduktions- og oplæringsprogrammer nyankomne indvandrere i kommunen. I første omgang gik regeringen efter at forbyde tildækningen på skolernes område, men efter en hård debat, er det nu kun i selv undervisningssituationen, at man ikke må være tildækket.

Annonce:

VUC smider 6 niqab-piger ud: Må følge undervisning hjemmefra

En storm i et glas vand
I børnehaver vil forbuddet i første omgang kun gælde de ansatte. Men skal man tro de kommentarer, der er kommet fra Dagbladets netdebattører, så er forbuddet nærmest overflødigt:

Så må du forlade landet lille ven: Ikke meget støtte til Ayesha med niqab

- Som vanligt formår  Fremskrittspartiet  at skabe en storm i et glas vand, ved at tage noget - som ikke er et problem - for så at gøre det til noget stort som skal forbydes.

Annonce:

- Og selvfølgelig hopper tilhængerne på og skriver 'Endelig' og 'Det var på tide', men hvor mange har set en med burka eller nikab på skoler og i børnehaver?, skriver Ann-Alise L, der personligt har større problemer med korte shorts, der afslører lidt af numsen.

Vi sender et signal til Europa
Fremskrittspartiet - der fik 15 procent af stemmerne ved valget i 2017 - mener dog at forbuddet sender et tydeligt og nødvendigt signal:

- Der har været episoder knyttet til videregående uddannelser og introduktionsprogrammerne, og nu sender vi et tydeligt signal til resten af Europa om at det ikke er acceptabelt at være tildækket hos os, siger Åshild Bruun-Gundersen til Dagbladet, men hvad siger du?

Er det et problem at elever og lærere er tildækkede? Og har du nogensinde selv oplevet det?

Religion gør dum: Radikal politiker vil forbyde kors og tørklæder  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: