Annonce:
Annonce:

Normalt er der 20-30 ansøgere til 'røv-job': Sidste gang var der kun 6

De tjener ifølge FOA i snit 33.614 kr pr. måned brutto, social- og sundhedsassistenterne i kommunerne, men i Kolding er der færre, der søger de ledige stillinger.

Klassisk spørgsmål til en sosu: Skal du ikke snart til at lave andet, end tørre røven på de gamle mennesker? Det må da blive kedeligt i længden? Arkivfoto: Colourbox
Klassisk spørgsmål til en sosu: Skal du ikke snart til at lave andet, end tørre røven på de gamle mennesker? Det må da blive kedeligt i længden? Arkivfoto: Colourbox
Annonce:
Følg nationen!

- Der er rift om de dygtige elever, der bliver uddannet nu.

- Vi får vores stillinger besat, men nogle gange må vi slå stillingerne op flere gange.

Sværere end nogensinde før
Sådan siger Gitte Meyer Larsen, chef for Plejehjem, Aktivitet og Køkken i Kolding Kommune til jv.dk, om at det aldrig har været sværere at få personale til ledige stillinger på plejehjemmene.

- At rekruttere er sværere for os end nogensinde før, siger hun og nævner at hvor der før kunne komme 20-30 ansøgninger til en stilling som social- og sundhedsassistent, så har de seneste to stillingsopslag kastet 2 og 6 ansøgninger af sig.

Altid røv-tørring: Sosu-hjælpers 'sure opstød' får 26.000 likes

Annonce:

Minister: Flere unge skal kunne se sig selv som sosu'er
I juni måned satte hele fire ministre gang i en kortlægning af manglen på netop sosu'er, og undervisningsminister Merete Riisager sagde:

- Flere unge skal kunne se sig selv om SOSU’er og opfatte uddannelsen som en attraktiv og spændende uddannelses- og karrierevej.

- Det kræver blandt andet, at vi bliver mere skarpe på, hvordan vi imødekommer de behov og forventninger, de unge kommer med, så vi kan tiltrække og fastholde de rette kandidater.

Men folk tror jeg er dummere en vådt bølgepap
- Her har vi brug for hjælp fra kortlægningen, som skal komme med vigtige bud på, hvordan uddannelserne og lokale og regionale ansættelsessteder kan skabe et godt ungemiljø, men ser man på de sosu'er, der selv har taget bladet fra munden og råbt op, så skyldes problemerne nok, at andre danskere er meget nedladende over for sosu'er. Eller som en af dem skrev for et lille år siden:

Ung sosu til middag med ny svigerfar: Nå, tørrer du så røv hver dag?

Annonce:

- Mine medmennesker (tror) stadig, at jeg er dummere end vådt bølgepap.

Professionel røvvasker
- Når jeg starter en sætning med 'I dag på arbejdet', kan jeg se, at de kæmper for at holde deres brækrefleks under kontrol i den tro, at historien der følger, ikke kan omhandle andet end afføring.

- I vores daglige virke bliver vores autoritet markant indskrænket af befolkningens syn på os. For vi kan jo alligevel ingenting: professionelle røvvaskere.

Direktør til sosu-assistent: Nogen må ryge i arbejdstiden, andre må ikke

Regeringens seriøse sosu-plan

Proces
Kortlægningen gennemføres i perioden juni-november 2018.
På baggrund af kortlægningen vil regeringen indkalde Folketingets partier til en drøftelse af rekrutteringsudfordringerne ultimo 2018.
Der kan anvendes konsulentbistand til bl.a. gennemførsel af deep dives.

Udgifter til konsulentbistand deles ligeligt mellem Undervisningsministeriet, Uddannelsesog Forskningsministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet.

Der nedsættes en tværministeriel arbejdsgruppe bestående af Sundheds- og Ældreministeriet, Undervisningsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Finansministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Formandskab og Side 5 af 5 sekretariat for arbejdsgruppen er delt mellem Sundheds- og Ældreministeriet og Undervisningsministeriet. KL og Danske Regioner inddrages løbende og tæt i arbejdet.

Der nedsættes en følgegruppe med deltagelse af FOA, DSR, KL, Danske Regioner, Danske SOSU-skoler, Danske Professionshøjskoler, Dansk Industri, Dansk Erhverv og KA Pleje. Parallelt med kortlægningen pågår der drøftelser med KL, Danske Regioner og FOA om en ny flerårig aftale om praktikpladser på de to social- og sundhedsuddannelser, samt uddannelsen til pædagogisk assistent.

Der skal ske en løbende koordinering af disse drøftelser om praktikpladser med denne kortlægning.

Kilde: UVM.dk(PDF)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: