Nu er det bilisternes tur: 63 milliarder

Skal Jyllands have en motorvej fra Haderslev til Viborg? Ja, mener Venstre, der er klar med milliarder af kroner til den såkaldte Hærvejsmotorvej

Venstre synes f.ex. en  Hærvejsmotorvej fra Haderslev i syd til Sønderup i nord via Billund og Viborg til 11,9 milliarder er nødvendig. Hvad synes du? Arkivfoto: Finn Frandsen
Venstre synes f.ex. en Hærvejsmotorvej fra Haderslev i syd til Sønderup i nord via Billund og Viborg til 11,9 milliarder er nødvendig. Hvad synes du? Arkivfoto: Finn Frandsen

- Nu er det vejenes tur til at blive prioriteret.

- For omkring 90 procent af persontransporten foregår på vejnettet – og efterslæbet her er stort.

Regeringen er for uambitiøs
Sådan skriver Venstre i dag på deres hjemmeside i det trafikudspil til 110 milliarder de kalder 'BEDRE MOBILITET OG MERE FRIHED TIL DANSKERNE'.

63,5 af milliarderne skal derfor gå til veje, mens den kollektive trafik skal tilgodeses med 33,4 milliarder kroner.

- Der (er) steder, hvor Venstre mener, at regeringen er for uambitiøs.

- Hvor vi mener, at der er behov for flere midler.

Håber den bliver droppet
- Nye vejprojekter - hvor især Ny Midtjyske Motorvej springer i øjnene, skriver partiet, men ser man på den modtagelse planerne om en ny motorvej op gennem Jylland har fået på f.ex. DR Nyheders Facebook-profil, så ligner det ikke en vindersag:

- Jeg håber Hærvejsmotorvejen bliver droppet helt.

- Som måske kommende nabo er det fuldstændigt ulideligt at tænke på at naturen her skal ødelægges og mine børn skal udsættes for støjforurening.

- Jeg kører selv fra Lunderskov til Vejle som sygeplejerske hver dag og kan slet ikke se behovet for endnu en motorvej.

En anelse forkælet
- En udvidelse ville løse meget af den trængsel, der er omkring Kolding.

- Tilgengæld ville jeg klart tage toget mere, hvis afgangene blev forbedret, skriver Signe E således, og Rene E er ret enig:

- Det virker en anelse forkælet med en ny motorvej parallelt med en eksisterende, når man samtidig fuldstændig overser, hvor ringe hele Vestkysten er bundet sammen fra Tønder over Esbjerg og videre op over Varde, Tarm/Skjern og Holstebro.

Landbrugsmaskiner på vejene
- Her er absolut tale om mange strækninger med snoede veje uden mulighed for at overhale tung transport og med landbrugsmaskiner på vejene.

- Ikke bare er Danmarks 5.-6. største by meget ringe forbundet med 'naboerne' - med mindre de ligger på vejen mod Kolding - men hele Vestkysten lægger årligt asfalt til mange tusinde turister, skriver Rene, der kalder Venstres forslag for 'endnu en omgang kjøwenhavneri fra en politiker, som ikke kommer nok i VandkantsDanmark!'.

Flere offentlige toiletter
På Venstres egen Facebook har udspillet fået 219 likes og 29 kommentarer. Ingen af kommentarerne har fået mere end 3 likes på otte timer.

På TVSyds Facebook-profil har Nikolaj R til gengæld samlet hele 14 likes for dettee:

- Flere offentlige toiletter til landets chauffører.