Nu hvor Tjernobyl er rask: Skal Danmark bygge A-kraftværk?

10000 læsere har deltaget i debatten om atomkraft i Danmark. De fleste kan godt lide a-kraft..

Sådan ser et mini a-kraft værk ud.
Sådan ser et mini a-kraft værk ud.

- Den sikreste måde at lave strøm i dag med mindst forurening er 4. Generation af atomkraft.

- Det laver mindre affald end vind og sol kraft.

Tjernobyl er ligeså farlig som et bjerg
Sådan skriver nationens! Miklos i en af de 'fødselsdagshilsner', der lige nu tikker ind til artiklen om 30-års dagen for Tjernobyl-ulykken

Gaderne er tomme i spøgelsesbyen Prypyat nær Tjernobylkraftværket. Naturen har taget over (Foto: AFP) Samfund Biologer jubler: Sjældne dyr trives efter Tjernobyl-katastrofen

Og Miklos er ikke den eneste, der bruger fødselsdagen til at argumentere for mere atomkraft:

-  Jep Thorium! Generatoren kan ikke nedsmelte og kan genbruge atom affald fra gamle værker, skriver jakse, der også mener at Tjernobyl-katastrofen blev overdrevet i medierne:

Kulkraft slår 13.000 ihjel hvert år
- Strålingen et par hundred meters penge fra værket er ikke højere end baggrundsstrålingen i en storby eller på et bjerg.

- Omfanget af katastrofen, som rigtigt var stor, er blevet overdrevet helt vildt - således anslår WHO at i alt 4.000 er døde som direkte konsekvens af ulykken.

- Sammenlign med at kulkraft hvert år anslået slår 13.000 mennesker ihjel bare i USA, skriver jakse.

Bertel Lohmann er ked af, at Danmark ikke interesserer sig for atomkraft. nationen Kernefysiker opfinder 'gratis' strøm til de næste 5000 år

Men ingen forsøgsreaktor i Danmark
I november var der a-kraft møde på Christiansborg, og dengang sagde Liberal Alliances Villum Christensen således til nationen!

- Jeg har meget svært ved at se fornuften i, at vi i 'videnslandet' Danmark - Niels Bohrs hjemland - har skrinlagt al nuklear forskning pga. et 30 år gammelt beslutningsforslag.

- Vi er efterhånden det eneste land uden en forsøgsreaktor, og de unge - meget dygtige - danske forskere er hensat til på nærmeste at forske i smug.

Men hvad mener du? Skal Danmark bruge lidt penge på at forske i moderne a-kraft?

 

73 kommentarer
Vis kommentarer