Nu kan far sove roligt: Tæskede manden der sexkrænkede hans datter

Svenske Per Andersson startede en indsamling, der skulle dække en voldelig fars bøde på 10.800 svenske kroner. Faren havde angrebet en mand, der havde sexkrænket hans lille datter.I dag er der samlet mere end 13.000 kr. ind

- Jeg spurgte familien om det var okay, og det var det.

- Det er svært at bede andre om hjælp, når man er havnet i sådan en situation, og så lagde jeg det op, bare for at se om folk var interessede.

Sådan siger svenske Per Andersson til SkaraborgLensTidning om den indsamling til en voldsdømt 45-årig mand, han oprettede på Facebook i søndags.

Han ved at han har gjort noget forkert
Per havde læst om manden, der netop var blevet idømt 60 dagbøder a 180 kroner for et voldeligt overfald i august på en mand, der havde udført en ikke nærmere beskrevet sex-krænkelse af hans datter for snart tre år siden. De to mænd mødte hinanden tilfældigt i byens ICA, og så slog det klik for faren.

- Han ved godt, at det var forkert, det han gjorde.

- Men har man et barn, som har været ude for den slags - det er vel det værste man kan opleve som forælder - så ville det vel briste for de fleste, fortsætter Per A, der kan berette at næsten 100 mennesker har doneret foreløbig 13.000 kroner.

- Det er ret utroligt.

Familien er taknemmelig og kan sove roligt
- Og da jeg fortalte det til manden, så svarede han at han var meget taknemmelig, og at familien nu kunne sove roligt for første gang i land tid, siger Per til avisen, og kigger på kommentarerne på avisens Facebook-side, er der pænt meget forståelse for farens reaktion:

- Jeg tror at alle fædre vil beskytte deres døtre - uanset om man får bøder eller fængsel. Forresten synes jeg det er pinligt, at han fik en bøde i første omgang, skriver Birzan Z, mens Dan Z er mere nuanceret:

- Nu er det jo nogle år siden, at overgrebet fandt sted, så det handlede jo ikke om at beskytte datteren.

- Så dommen er nok rigtig.

- Alligevel havde handlet på præcis samme måde - formodentlig hver dag indtil den pædofil flyttede, skriver Dan F, men hvad mener du?

Er det OK at støtte en voldsdømt?

221 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere