Nu skal der kæmpes for migranters rettigheder: Marokko jubler over FN-pagt

Den kan læses og forstås på flere måder, men tror, at du FNs migrationsaftale betyder, at der kommer flere migranter til Europa, eller tror du den vil føre til, at Danmark kan sende flere illegale migranter retur?

Nogle mener at FNs migrations-pagt for første gang giver migranter rettigheder. Lars Løkke mener at pagten især forpligter de illegale migranters hjemlande til at tage dem retur. Foto: AP
Nogle mener at FNs migrations-pagt for første gang giver migranter rettigheder. Lars Løkke mener at pagten især forpligter de illegale migranters hjemlande til at tage dem retur. Foto: AP

- Selvfølgelig skal vi være med i det internationale samarbejde ift. menneskerettigheder.

- Og det er da virkelig også tiden til at tage vare om de mennesker, som nu må leve som fattige i Danmark pga. asociale politiske beslutninger.

Første FN-papir om migranters rettigheder
Sådan skriver Elmer P i en kommentar på Politikens Facebook-profil til at statsminister Lars Løkke i dag har nikket OK til den omdiskuterede FN-pagt om migration.

Se også: Danmark tilslutter sig FN-erklæring om migration

Indholdet af aftalen har skabt heftig debat i adskillige EU-lande, og Danmark har formuleret en tekst - regeringen kalder det en stemmeforklaring - der udspecificerer, hvad det er Danmark mener, der står - og ikke står i aftalen - men ser man på FNs hjemmeside i dag, så er Marokkos FN-ambassadør ikke i tvivl:

- Marrakech-dokumentet er det første dokument i FN-historien, der adresserer migranters rettigheder og forsvarer dem, siger Marokkos FN-ambassadør Omar Hilale om aftalen ifølge FNs egen nyhedsservice, mens Lars Løkke lægger vægt på, at aftalen beskriver, at migranternes hjemlande, kan forpligtes til at tage dem retur:

Første FN-papir om at illegale migranters hjemlande skal tage dem retur
- For at der ikke skal herske nogen tvivl om, hvordan Danmark læser erklæringen, valgte jeg i min tale til forsamlingen i Marrakesh at gøre det helt klart, at vi vil afgive en stemmeforklaring, når erklæringen formelt skal vedtages i næste uge i New York, siger statsministeren:

- Stemmeerklæringen slår fast, at hver nation suverænt bestemmer, hvem der skal have lov at komme ind i landet.

- Ikke fordi det er juridisk nødvendigt, men for at gøre det klart, hvad det er, Danmark politisk står for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Erklæringen er vigtig for Danmark
- Dokumentet er netop det første sted, hvor det bredt anerkendes, at stater har en forpligtelse til at tage deres egne statsborgere tilbage, når de ikke har ret til at opholde sig i det land, de er taget til.

- Erklæringen er en vigtig løftestang for lande som Danmark til at presse på, for at det også i praksis sker.

- På den måde kan erklæringen hjælpe os med fortsat at føre vores stramme udlændingepolitik, siger Lars Løkke Rasmussen, men hvad tror du?

Vil FNs migrationsaftale betyde, at der kommer flere migranter, eller tror du den vil føre til, at Danmark kan sende flere migranter retur?

1 af 2 
2 af 2 Nogle mener at FNs migrations-pagt for første gang giver migranter rettigheder. Lars Løkke mener at pagten især forpligter de illegale migranters hjemlande til at tage dem retur. Foto: AP
429 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen