Nu stopper det: Der mangler 25 gram mayonnaise i dåsen

Hvorfor fjerner man mere og mere af indholdet i det givne produkt, spørger nationens! Johnny J, der har kigget på pølser, toiletpapir og mayonnaise

Indtil sommeren 2014 var der 400 gram - men nu er der kun 375 gram, og det synes Johnny J er for dårligt. Hvad synes du?
Indtil sommeren 2014 var der 400 gram - men nu er der kun 375 gram, og det synes Johnny J er for dårligt. Hvad synes du?

- Sagen er den, at normalt ville inflationen være ca. 5%.

- Ja, inflationen er faktisk ret høj på mange fødevarer.

- Men i dette tilfælde, hvor mayonnaisen fra K-salater har fået fjernet 25 gr. betyder det faktisk en voldsom prisstigning på hele 6,67% (rettet fra 12.5 % efter 3 læserhenvendelser red.)

Hov, så var der kun seks pølser i pakken
Sådan indleder nationens! Johnny J et læserbrev om det han kalder skjulte prisstigninger og snyd hos detailbranchen. Johnny har de sidste 3 år været meget opmærksom på det han kalder den 'nye trend', at man forsøger at snyde forbrugeren, ved netop at fjerne en del af indholdet i produktet, hvor man samtidig ikke nedsætter prisen. Hans brev fortsætter derfor således:

- Førhen var der 200 gr. I K- salaterne, men nu kun 175 gr.

- Spangberg flødeboller havde 6 flødeboller, men nu er der kun 5.

- Gøl havde 8 pølser i deres pakke, nu er der kun 6 pølser tilbage.

- Daloon havde 8 forårsruller med kylling. Nu er der kun 6 i pakken.

Jeg føler mig ikke snydt, men forarget
- Kærgården havde 250 gr.i bakken, nu er der kun 200 gr. De satte godt nok prisen ned på kærgården, men ude i butikkerne varede det kun 1 måned, så var den oppe i 16,40 kr. igen.

- Jeg føler mig sådan set ikke snydt, for jeg har en voldsom opmærksomhed på det her. Og jeg kan vel ikke føle mig snydt, når jeg ved det, og gang på gang opdager det.

- Men derfor forarger det da mig.

- Det er som om, at man i mange år har tjent på at forringe fødevarerne i stor stil ved at tilsætte mere vand og fortykningsmidler.

Toilletpapir-rullerne er også blevet tyndere
- Og nu kan man ikke forringe den mere, og er derfor nu nødvendig med denne her metode.

- Men den almindelige forbruger opdager ofte ikke denne her tendens.

- Det seneste produkt er discount toiletpapir fra X-tra hvor man har fjernet ca. 25 gr. I hver rulle.

- Der er godt nok stadigvæk 8 ruller, men den lettere rulle svarer til at man nu har fjernet 2 ruller. De har så heldigvis sat prisen ned til 9.95 kr. Men burde være sat ned til 8.95 kr. da man har fjernet 25% af toiletpapiret.

- Jeg mener bare, hvorfor forsøge at skjule alle de her prisstigninger for forbrugeren, i stedet for bare at sætte prisen op?

- Jeg mener om 10-15 år så er der vel ikke længere nogen varer i emballagen? Så køber vi jo kun luft, slutter Johnny, der gerne vil høre andres mening om emballage, der pludselig indeholder mindre af varen.

Har du også prøvet at købe en vare - for så at opdage, at der er blevet mindre vare i emballagen?

 

1 af 2 
2 af 2 Indtil sommeren 2014 var der 400 gram - men nu er der kun 375 gram, og det synes Johnny J er for dårligt. Hvad synes du?
139 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere