Nul erstatning: Voldsoffer meldte overfald 24 timer for sent

Karina, mor til fire, blev overfaldet af en kunde og er i dag så smadret, at hun ikke kan løfte sine børn. Men der er ingen erstatning, for hun meldte overfaldet for sent

- Det må i gå til Pressen med. Det er da helt urimeligt.

Sådan skriver Kirsten-Inger P., der er en af de 50.000 Facebook-brugere, der lige nu deler et opslag om et voldsoffer, der kom 24 timer for sent med sin anmeldelse - og derfor ikke kan få erstatning.

Læs det gribende opslag på Facebook her

Nåede frem til politiet efter 96 timer: For sent
Den voldsramte kvindes mand, Jakob Andersen, beskriver hvordan familien er blevet berørt af overfaldet, der foregik for et år siden. Og at de nu føler sig dobbelt ramt fordi erstatningsnævnets regler dikterer, at et offer skal have meldt sagen til politieti indenfor 72 timer. Jakobs kone nåede først på politistationen efter 96 timer.

Hjælp os med at få budskabet frem
- SÅ. Hvis du er enig i at det er et urimeligt krav at et menneske i chok forventeligt skal kunne overskue en tidsfrist på 72 timer, som senere kan få konsekvenser for dine rettigheder for erstatning så LIKE dette opslag.

- Hjælp os med at komme med et budskab til justitsministeren, skriver Jakob, og med 50.000 delinger, 65.000 likes og hundredevis af støttende kommentarer, er missionen - at få Mette Frederiksen til at kigge på sagen - nok ikke helt umulig.

Uforstående retssystem
- Håber, at I kommer igennem med sagen. Selvfølgelig skal hun have erstatning for sådan en oplevelse, skriver Jessie H, og Leif B-J synes systemet er lige stift nok:

- Det er dog en skrækkelig skæbne din kone og dermed hele din familie har fået.

- Det er betænkeligt at der findes sådanne mennesker.

- At I yderligere skulle udsættes for et så uforstående retsystem ,er ikke til at bære at tænke på, skriver Leif.

Men hvad synes du om 72 timers-fristen?

Og kender du eksempler på folk ,der har fået erstatning selv om de først nåede frem til politiet efter 72 timer?

89 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere