Nummerpladen der ikke giver p-bøder

I Sverige kan man købe danske nummerplader for 300 kr. Og når man selv opfinder sit registreringsnummer, så kan man jo ikke få bøder

Bilister er opfindsomme, når de vil undgå bøder. Her er det en tysk bilist, der har et 'gardin', der kan rulles ned og skjule nummerpladen efter behov. Foto: Polizei
Bilister er opfindsomme, når de vil undgå bøder. Her er det en tysk bilist, der har et 'gardin', der kan rulles ned og skjule nummerpladen efter behov. Foto: Polizei
Følg nationen!

- Her er et lille vink om, hvordan p-afgifter kan forekomme - uden at køretøjet har været på stedet .

- Det er muligt at bestille en dansk udseende nummerplade i Sverige med det reg.-nr., som man ønsker.

Lånte registreringsnummer
- Dette er ikke en and.

- Min kammerat bestilte et sæt til sin Citroën – med et registreringsnummer, han havde ’lånt’ fra vores lokale pizzaforretnings bil.

Sådan skriver Per H. til nationen!, efter at Troels i sidste uge fortalte om to de p-bøder, han fik for at holde ulovligt i et p-hus i Aalborg - selv om han aldrig har været i p-huset.

Mystisk: Bil kører på shoppetur uden ejer

Bilejers navn stod på nummerpladebestilling
Og Per er langtfra den eneste, der har kontaktet nationen! om, at der florerer falske nummerplader i landet. En har sendt linket til den svenske hjemmeside, hvor en dansk nummerplade koster mellem 280-300 danske kroner.

 

Sælgeren oplyser, at nummerpladerne IKKE må bruges som nummerplader - men som du kan se nedenfor, så sker det. I 2018 blev en mand, der havde købt sådan en, nemlig knaldet.

Og Niels E. har sendt denne beretning til nationen!:

Satte p-plader på - og fjernede dem igen
- Jeg har i København set en bil, som holdt ulovligt parkeret, og da ejeren kom hen til bilen, så fjernede han to nummerplader, der hang uden på bilens rigtige nummerplader, og lagde de ekstra nummerplader ind i bilen, inden han kørte.

- De nummerplader, han havde siddende på bilen, medens den holdt ulovligt parkeret, har formentlig været falske, og hvis der findes en bilist med den tilsvarende nummerplade, så vil han modtage evt. bøder, skriver Niels.

Det endte med en dom
Rigspolitiet har ikke overblik over sager med falske nummerplader, men henviser til bl.a. Københavns Politi, der heller ikke har overblik over, hvor mange sager der er med falske nummerplader, men som du kan se her, så findes de:

Købte 'show'-plader i Sverige - og blev knaldet

Uddrag af dom fra november 2018

T var (bl.a.) tiltalt for i perioden fra 06.10.16-17.11.16 på offentlig vej med forsæt til unddragelse af registreringsafgift at have anvendt en ikke-indregistreret personbil samt for dokumentfalsk ved at have anvendt falsk nummerplade på bilen.

T havde købt bilen i starten af oktober 2016 for omkring 10.000 kr.

Han ved ikke, hvordan hans navn kan fremgå af bestillingen af showpladerne fra Sverige.

Retten fandt det bevist, at T’s bil havde været anvendt til kørsel på offentlig vej med forsæt til unddragelse af registreringsafgift af T eller med T’s accept.

Retten lagde endvidere til grund at T havde bestilt de falske nummerplader som var fastmonteret på hans bil, da han blev stoppet den 17. november 2016 og ved at anvende nummerpladerne havde T gjort sig skyldig i dokumentfalsk.

T idømtes 60 dages fængsel samt en samlet bøde på 24.000 kr., frakendelse af retten til at føre motordrevet køretøj bortset fra lille knallert samt konfiskation.

Landsretten stadfæstede byrettens dom, men forhøjede fængselsstraffen til 3 måneder under hensyn til, at flere af forholdene er begået kort efter hans prøveløsladelse og nedsatte bøden til 17.000 kr.

Kilde: Skat.dk

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind