Numseklap i Folketinget: Rina synes formand Pia svigter

EU-parlamentet mener, at alle medlemslandenes parlamenter skal undersøge, om der foregår sexchikane eller sex-overgreb. Beslutningen kommer efter adskillige beretninger om overgreb, bl.a. har en svensk politiker fortalt, at en kollega tog halsgreb på hende, og stak en finger i hendes trusse og pressede op.

- (EU)-Parlamentet bør hurtigst muligt undersøge den seneste tids beskyldninger om sexchikane og overgreb samt indføre obligatorisk træning for alle ansatte og MEP’er (folkevalgte red.) om respekt og værdighed på arbejdspladsen.

Se også: Beskyldning om sexchikane fælder britisk forsvarsminister

EU-landene bør undersøge deres nationale parlamenter
- Desuden bør der oprettes et fortroligt register over alle tilfælde og oprettes en taskforce af uafhængige eksperter, ligesom støtten til ofrene skal forbedres både internt i Parlamentet og i samarbejdet med det lokale politi.

- EU-landene bør samtidig undersøge situationen i deres nationale parlamenter og tage de nødvendige skridt.

Se også: Politiker om kollega: Han stak sin finger i mine trusser og pressede op Se også: Politiker om kollega: Han stak sin finger i mine trusser og pressede op

Schaldemose: Det danske folketing tager sexchikane alvorligt
Sådan lød det i den resolution, der blev vedtaget d. 26.oktober i EU-parlamentet, - en resolution som blev vedtaget med et overvældende flertal. EU-parlamentet har nemlig ifølge anonyme kilder selv lagt lokaler til sex-overgreb, ligesom de svenske og britiske parlamenter ifølge medierne har været det, og derfor mener de folkevalgte EU-parlamentarikere, at det er en god ide, at f.ex. Folketinget tager skridt til at undersøge sex-situationen blandt de ansatte og de folkevalgte. Folketingets formand Pia Kjærsgaard afviser dog at svare på, hvad hendes reaktion er på EU-parlamentets opfordring:

- Det er rigtig vigtigt, at vi tager debatten om sexchikane meget alvorligt. #MeToo-kampagnen har helt sikkert bidraget til, at flere tør stå frem med deres historier. Derfor får vi nu også taget debatten mange flere steder end førhen.

Alligevel bør man tage debatten for at forhindre sexchikane
- Jeg er dog helt tryg ved, at det danske Folketing tager udfordringer med sexchikane på arbejdspladsen meget alvorligt, og jeg er overbevist om, at de selv tager de nødvendige forholdsregler.

- Alligevel vil jeg gerne opfordre alle danske arbejdspladser – i det offentlige såvel som i det private – til at tage debatten om, hvad man kan gøre for at forhindre sexchikane på arbejdet, siger Christel Schaldemose, der er valgt til EU-parlamentet for Socialdemokratiet, mens Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen Mod EU, kalder Pia Kjærsgaard reaktion for 'sørgelig':

Kari: Sørgeligt at Pia Kjærsgaard ikek vil forholde sig til det
- Jeg synes grundlæggende at ALLE burde tage de mange historier fra metoo meget alvorligt. Herunder det danske Folketing, som jeg klart vil opfordre til at sikre, at alle har muligheder for gå til et nævn med en klage.

- Det kan være ekstremt følsomt, hvis det f.eks. er i forholdet mellem en chef og en medarbejder. Derfor bør der være klart etablerede strukturerer til at håndtere sagerne.

- Derfor er det da også virkelig sørgeligt, at Pia Kjærsgaard ikke vil forholde sig til det. Det er i mine øjne et klart svigt!

- For mig handler det bare ikke særlig meget om, at EU-parlamentet nu har vedtaget endnu en ny holdning om et emne, men derimod om, at vi kan se via de mange fortæller under metoo, at der virkelig er grund til at tage forholdsregler. Og jeg mener, at der hviler en særlig forpligtelse på offentlige institutioner, siger Rina Ronja Kari til nationen!.

Men hvad siger du?
Den svenske avis Expressen har bragt 23 navngivne og unavngivne historier om chikane og overgreb i den svenske rigsdag. De historier kommer efter at Hanna Wigh, for rullende kamera fortalte en af hendes partikolleger i rigsdagen, havde taget hende om halsen, og stukker en finger i hendes trusse og presset op.

Desuden har politico.eu - som beskrevet på nationen! - indhentet mere en 30 anonyme og ubekræftede historier fra ansatte og folkevalgte i EU-parlamentet om alt fra voldtægt til stødende kommentarer.

Se også: EUs sex-parlament: Massevis af smukke unge piger i høje hæle

Tror du, at der forekommer sex-chikane/overgreb i Folketinget?

Bør Folketinget følge opfordringen fra EU-parlamentet og undersøge situationen?

Se resultat

Tror du, at der forekommer sex-chikane/overgreb i Folketinget?

Bør Folketinget følge opfordringen fra EU-parlamentet og undersøge situationen?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen