Ny afgift: Vil lægge grønt klima-gebyr på røde bøffer

Etisk Råd mener, at en afgift på oksekød vil have stor symbolværdi og sætte fokus på, at vores fødevareforbrug er en væsentlig bidragyder til klimaproblemerne... Hvad mener du?

- Jamen, så kunne de jo samtidigt afskaffe momsen på svinekød, så kunne vi alle spise billige frikadeller og flæskesteg..

- Man bliver efterhånden overhovedet ikke forbavset over hvor mange tåbelige forslag der kommer frem...

Stor symbolværdi
Sådan skriver Niels J BDRs Facebook-side i en af kommentarer et forslag fra Etisk Råd om at lægge en grøn afgift på røde bøffer.

- En afgift på oksekød vil dels være med til at nedbringe forbruget, og samtidig have en stor symbolværdi og være med til at sætte fokus på, at vores fødevareforbrug er en væsentlig bidragyder til klimaproblemerne, siger medlem af Etisk Råd Mickey Gjerris til dr.dk, men Niels B og de øvrige Facebook-bruger er ikke specielt begejstrede:

Træt af at forbrugerne skal belastes hele tiden
- Er ved at være træt af, at den danske forbruger hele tiden skal belastes med, at det er os der er medvirkende til at belaste klimaet, i forbindelse med Landbrugets rolle. 

- I dag opdrættes der ca. 29 millioner grise i Danmark. Omkring 10 millioner af disse sendes levende til udlandet, resten,omkring 19 millioner grise opdrættes i Danmark, hvor ca 16 milioner går til slagtning herhjemme, og ud af dem ryger der Omkring 90 procent af det danske svinekød til eksport..

Langt fra mine grillpølser og bøffer til klimabelastning
- Tar`vi så kreaturerne, så opdrættes der ca 1,5 milioner, hvor ligeledes 90 % eksporteres, såsom kød, forarbejdet mælkeprodukter ect ect 

- D.v.s. Vi forbruger er kun med til at fortærer 10% af det slagtet kød, og de forarbejde produkter i Danmark, så er der nogen der belaster klimaet er det langt fra mine grillpølser og bøffer., skriver Finn G og Hans PA mener, at Etisk råd må bestå af frelste vegetarer:

Nedlæg jer selv
- Med disse smagsdommer holdninger, skulle de tage og nedlægge sig selv, for hoved parten af befolkningen, ønsker friheden, til selv at bestemme, hvad de spiser.

- Man bør måske samtidig fortælle befolkningen at alle animalske produkter fra kvæg, vil blive berørt af et sådant forslag, skriver Hans.

Etisk Råd skal debattere forslaget d. 3. maj - hvad synes du?

258 kommentarer
Vis kommentarer