Ny overenskomst: 42 timers arbejdsuge og løntræk for ekstra fridage

Heftig debat om det udkast til ny overenskomst, der kan komme til at gælde for en halv million lønmodtagere. Fagforeningen 3F anbefaler et 'Ja', mens Helle og Jens er klar på at stemme nej.

Hvis overenkomstforslaget bliver vedtaget, kan arbejdsgiverne i peiroder sætte den ugentlige arbejdstid på til 42 timer OG bestemme, hvornår man skal afspadsere. Arkivfoto: Finn Frandsen
Hvis overenkomstforslaget bliver vedtaget, kan arbejdsgiverne i peiroder sætte den ugentlige arbejdstid på til 42 timer OG bestemme, hvornår man skal afspadsere. Arkivfoto: Finn Frandsen

- Ja det lyder flot, vi kan holde seniordage - men husk, det er for egen regning.

- Arbejdsgiver kan diktere 42 timers arbejdsuge, og får oven i hatten ret til, at råde over din
afspadsering, så det er dem der bestemmer, hvornår du skal holde fri!

-Jeg kan ikke finde meget godt i den overenskomst. Det er en ommer!

Smørrebrødsgrin i elfenbenstårnet
Sådan skriver Helle A i en af kommentarer, der er skrevet på Fagbladet3F.dk om den skitse til ny overenskomst, for cirka 500.000 privatansatte lønmodtagere på LO/DA-området, der blev præsenteret fredag. Og Helle er - selv om 3F anbefaler medlemmer at stemme ja - ikke den eneste, der har planer om at stemme nej:

- Det er jo to forskellige verdener!

- Inde i elfenbens tårnet sidder i med smørrebrødsgrin og får penge i lommen af arbejdsgiverne - efterfølgende bliver der forhandlet banebrydende DÅRLIGE overenskomster som vi ikke kan ændre!

- Tak for lort 3F, når vi 4000 reddere har stemt NEJ til jeres utroligt dårligt forhandlede overenskomst, så kommer posten da i arbejde, for at slæbe 4000 udmeldingsblanketter ind ad hoveddøren hos jer! Ja det bliver da en fornøjelse, både for dem men så sandelig også for os, skriver Jens, der især er ked af udsigten til længere vagter:

Tak for ingenting
- Ambulance operatøren kan med den nye overenskomst bruge os mange flere timer aften og nat uden at det koster dem en skid!
- De kan sætte os på tvungen rådighedsvagt 2 gange i kvartalet (tvungen overarbejde) til 250 kr pr. Vagt. 
- VI får ikke betaling for kompetencer som man gør alle steder i det offentlige. Men det er jo også ligegyldigt at have styr på sit pis kl 03.00 ude hos fru Jensen som ligger med hjertestop. 
- Tak for INGENTING 3F 
- STEM NEJ, om ikke for jeres skyld, så i solidaritet med alle os, som 3F er skide ligeglade med, skriver Jens, mens 3Fs formand,  Per Christensen, siger at han er meget tilfreds:

Formanden: Stem ja
- Der er pæne lønstigninger, et stærkt fokus på uddannelse og tryghed samt yderligere skridt i kampen mod social dumping.

- Forældre får nu bedre mulighed for at holde fri, når børnene er syge – og fuld løn under forældreorloven.

- Også til dem, der har arbejdet et langt liv, er der forbedringer med mulighed for at vælge seniordage, siger formanden, men hvad siger du?

 

Er det en god overenskomst?

1 af 2 
2 af 2 Hvis overenkomstforslaget bliver vedtaget, kan arbejdsgiverne i peiroder sætte den ugentlige arbejdstid på til 42 timer OG bestemme, hvornår man skal afspadsere. Arkivfoto: Finn Frandsen
428 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere