Ny vægt-afgift skal give 150 mio i 2014

Regeringen er ved at forberede en vægtafgift på reklamer, der skal give 150 mio i kassen næste år. Trykkeribranchen regner med 5-600 fyringer

- Det er vildt frustrerende at vide, at politikerne i disse timer angiveligt træffer beslutning om at indføre reklameafgiften.

- Det er sikkert bare endnu en afgift i politikernes hoveder, men hos os er det 500-600 mennesker, der uden god grund mister deres arbejde i vores branche.

- Alene i den koncern, hvor jeg er tillidsmand, taler vi om op mod 100 arbejdspladser.

Vægtafgift skal give 150 mio næste år
Sådan siger tillidsmand Claus Nørgaard fra Stibo Graphic i Horsens i en pressemeddelelse om den nye vægtafgift, regeringen vil lægge på reklamer. Planen er, at reklamer med EUs blomstermærke skal have en afgift på 2 kroner pr kilo - og dem uden blomstermærke skal koste 4 kroner på. kilo.

Claus Nørgaard frygter at afgiften vil betyde at hundredevis af gode danske arbejdspladser går tabt, fordi virksomhederne vil eksportere trykopgaver til Østeuropa.

Eksport af arbejdspladser igen
- Lad nu være med at eksportere endnu flere danske arbejdspladser til Østeuropa, hvor der ikke er samme gode arbejdsforhold og miljøkrav, som der er i Danmark.

- Politikerne taler så meget om at skabe danske arbejdspladser. I stedet gør de ikke andet end at sende arbejdspladser ud af landet til markeder, som ikke vægter arbejdsmiljøet højt eller bekymrer sig meget om det samfund, som vi efterlader til vores børn og børnebørn.

- Vi ønsker og håber som minimum – lad det være mit og mine kollegers juleønske – at politikerne lytter og genovervejer afgiften.

- Ellers vil jeg gerne have, at politikerne viser vores branche, hvordan man skaber 500-600 nye arbejdspladser, siger Claus Nørgaard.

Men hvad siger du? Skal regeringen indføre vægt-afgift på reklamer?

 

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer