Nye kødtal: Danskere er ikke klimakorrekte

Den løftede pegefinger, der igen og igen har peget på, at kød er skidt for klimaet, bliver åbenbart mødt med en fuckfinger.

- Spiser det kød jeg har løst til og gør det med fornøjelse.

Sådan skriver Kasper H i en af de 334 kommentarer, der er skrevet i løbet af et par timer på Politikens Facebook-profil om en spritny undersøgelse fra den selvejende institution Madkulturen, der er nedsat af Fødevareministeriet for at styrke madkulturen i Danmark.

Se også: Mødte ko på vej til slagteren: Se veganer bryde ud i tårer

Sådan er vi: Gider ikke have skæld ud
Ifølge undersøgelsen indeholder 79 procent af danskerens aftensmåltider nemlig fortsat kød – i 2016 var det 75 procent; og i 2018 var der kød i 73 procent af danskernes aftensmåltider.
Og Kasper er ikke den eneste, der tilhører gruppen af danskere, der ikke opfører sig 'klimakorrekt'.

- Sådan er vi mennesker:

- Når vi får skældud bliver vi kontrære og Rasmus Modsat.

- Glæder mig til aftenens lasagne, skriver Rasmus W, mens Katrhine M kender masser af mennesker, der spiser mindre kød:

- Jeg er holdt helt op, og de fleste jeg kender spiser mindre kød end tidligere.
- Måske er der nogen klimaklovne, der spiser kilovis i trods, skriver Kathrine.

Direktør: Folk mangler værktøjer
Madkulturens direktør Judith Kyst siger til avisen, at 'danskeren rigtig gerne vil ændre deres madbaner i mere klimarigtig retning', men at det - når det bliver hverdag - ikke sker, fordi folk ikke har værktøjer til at ændre de gamle vaner:

- Derfor er der brug for mange flere initiativer, aftenkurser, kokkeskoler og madfællesskaber hvor vi kan lære at lave andre madretter, siger hun, men hvad siger du?

268 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere