Nyt system: Kørekort bliver 5-10.000 kr. dyrere

Kim er kørelærer på Fyn, og han regner med at den lange ventetid på at få køreprøver, vil koste hans elever 5-10.000 kr. Selv regner han med at tab på 250.000 kr

Laura (tv) bestod teoriprøve i januar og venter stadig på at komme til køreprøve. Pias datter har fået at vide, at hun måske kan komme til køreprøve til juni. i midten en kvinde med ny bil. Foto: Privat, AP og Privat
Laura (tv) bestod teoriprøve i januar og venter stadig på at komme til køreprøve. Pias datter har fået at vide, at hun måske kan komme til køreprøve til juni. i midten en kvinde med ny bil. Foto: Privat, AP og Privat

- Vi tog fra Søborg og helt til Vordingborg for at jeg kunne komme til køreprøve.

Sådan skriver Emilie SS på Ekstrabladets Facebook i en af de 297 kommentarer, tv-klippet af en kørelærer, der bryder sammen over problemerne med at skaffe køreprøver til sine 21 elever, har fået.

nationen - 7. apr. 2017 - kl. 11:39 Se kørelærer bryde sammen: Umuligt at få køreprøver til 1000 elever

Afsted fra Svebølle til Svendborg
Og i en mail sendt direkte til nationen! skriver Pia - der er mor til 2 børn, der lige nu er ved at tage kørekort - hvor hårdt ramt hendes familie er af situationen:

 

- Mandag d. 13/3 var begge børn til teoriprøve. Den ene består og den anden dumper.

- Min søn får besked på, at der går 1 mdr. før han igen kan komme på til ny teoriprøve. Hans kørelærer gør alt, hvad han kan for at hjælpe og finder en teoriprøve i Svendborg tirsdagen efter.

- Så af sted til Svendborg tirsdag morgen. Og heldigvis bestod han .

- D. 21 marts skulle min datter så til køreprøve og dumper desværre den.

Og en ny køreprøve ti juni
- Hun får den besked, at hun kommer til at vente 4-6 uger. I denne uge er hun så blevet kontaktet af hendes kørelærer, der fortæller at han har fået 1 køreprøve i maj mdr. og den gik ikke til hende. Så hvis vi er heldige kan hun komme til køreprøve i juni.

- Min søn skulle så til køreprøve i fredags, d. 7/4. Torsdag eftermiddag fik han så en sms fra politiet, at hans køreprøve var aflyst. Alle de 3 der skulle til køreprøve i fredags var aflyst.

- Min søn kontakter sin kørelærer og politiet. Han får den besked, at han nu er kommet bagerst i køen - og at der kan gå 2-3 måneder, før han får en ny tid.

Hvis lægen aflyser får man en tid med det samme
- Jeg er dybt frustreret på mine børns og andre unge menneskers vegne. Hvis jeg eks. har en tid hos lægen og lægen aflyser, får jeg da en ny tid med det samme.

- Det kan simpelhed ikke være rigtigt at min søn kommer bagerst i køen, når det ikke er ham der aflyser, skriver Pia, der har prøvet at klage til politiet. Forgæves.

nationen! har også fået mail fra Laura, der begyndte at tage kørekort i august. Hun ved ikke, hvornår hun kan komme til køreprøve:

 

Jeg begyndte at tage kørekort i august
- Jeg startede på kørekort i august måned 16 og var færdig med alt teoretisk i september måned.

- Desværre skulle jeg op til 3 teoriprøver, det tog 2-3 måneder, da der også var lang ventetid, og så bestod jeg endelig på 3 forsøg 14 januar.

- Nu står jeg her i april og har stadig ikke fået min køreprøve, fordi det går så langsom og systemet har valgt at 17 årige også må starte kørekort nu..

- Min kørelærer har booket kalender fra 7 om morgenen til kl 22 om aftnen næsten hver evig eneste dag med flere forskellige elever. Hun må bruge sine weekender og alt på at knokle for vi får en prøve, men alligevel er de væk på 2 sekunder, skriver Laura.

Se også: Politiet skulle spare penge og samlede kørekort i to store centre. Resultat: Borgere venter i mange måneder på kørekort

Men hvad mener du? Er det OK, at der er så lang ventetid på at få kørekort?

nationen! har også modtaget en mail fra Kim N, der er kørelærer. Han regner med, at den lange kø til køreprøverne, vil koste ham i omegnen af 250.000 kr.

Vi er ved at blive kvalt
-  En masse køreskoler er langsomt ved at blive kvalt.

- Ikke fordi der ikke er kunder til butikken, men fordi de kunder der er,  simpelthen ikke kan blive afsluttet.

- Og på et tidspunkt har vi kørelærere bare ikke flere timer i døgnet at gøre godt med.

- De der endnu ikke er afsluttet, skal holdes varme indtil vi finder en prøve til dem - og det betyder at vi er nødt til og lukke ned for at tage imod nye elever.

- Men en køreskole lever simpelthen på et løbende flow af elever og det kan vi ikke længere bevare, da de bare hober sig op.

Koster mig nok 250.000 - og eleverne 5-10.000 kr
- Jeg er kørelærer på Fyn i Odense med en middelstor køreskole og jeg forventer at det her til koste mig i omegnen af 250.000 i omsætning i år og hvem skal jeg sende den regning til?

- Justitsministeriet? For ikke og tale om elever der står med kørekort, der bliver 5 til 10 tusinde dyre end forventet på grund af ventetid. Hvor er rimeligheden i det?

- En eneste opgave har de (politiets køreprøveansvarlige) og arrogance og ligegyldighed er hvad vi bliver mødt med. Det sgu en ommer.

Tror du politikerne gør noget?

 

 

Har du oplevet lang ventetid på kørekort?

Har du oplevet lang ventetid på køreprøver?

Se resultat

Har du oplevet lang ventetid på kørekort?

Har du oplevet lang ventetid på køreprøver?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Laura (tv) bestod teoriprøve i januar og venter stadig på at komme til køreprøve. Pias datter har fået at vide, at hun måske kan komme til køreprøve til juni. i midten en kvinde med ny bil. Foto: Privat, AP og Privat
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen