Annonce:
Annonce:

Øl-krise

De store europæiske gødningsfabrikker er hårdt ramt af de høje energipriser. Det giver især landbruget store problemer - men bryggerierne bliver også ramt

Husholdninger,  fjernvarmeanlæg og kritiske infrastrukterer såsom sygehuse og hospitaler SKAL have gas før f.ex. bryggerierne, hvis Ukraine-krisen ender med et stop for russisk gas. Arkivfoto
Husholdninger, fjernvarmeanlæg og kritiske infrastrukterer såsom sygehuse og hospitaler SKAL have gas før f.ex. bryggerierne, hvis Ukraine-krisen ender med et stop for russisk gas. Arkivfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Vi lukker ølproduktionen ned når som helst nu ... men vi er ikke de eneste.

- For medmindre de har faciliteter til at producere deres egen CO2, bliver de fleste ølvirksomheder nødt til at gøre det samme.

Sådan siger Beata Ptaszyńska-Jedynak, talsmand for Carlsberg Polska, til Politico.eu om de problemer bryggeriet får, nu hvor gødningsfabrikker i Europa reducerer produktionen af gødning på grund af de rekordhøjeg gaspriser.

For den kuldioxid (CO2), der skal i øl er et ofte et biprodukt af gødningsfremstilling. Og Carlsbergs polske datterselskab har kun til et par dage på lager.

 

Så kører vi produktionen ned
Energikrisen kan også ramme ølproduktionen direkte, da de står på den liste over store gaskunder, der kan få ordre fra energimyndigheder til at at stoppe produktionen:

Annonce:

- Hvis det går helt galt, så kører vi produktionen ned og står stille i en måned. Og så går vi i gang igen,

- Så må vi leve uden øl i en periode.

- Og det er vist ikke noget problem i forhold til det, der sker for menneskerne i Ukraine, sagde Claes Fuglsang, teknisk direktør i virksomheden Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik i Haderslev til DR Nyheder Penge i marts.
Han står sammen med Royal Unibrew, Harboe og Carlsberg på den liste den danske Energistyrelse har lavet har lavet over store gasforbrugere, men hvad siger du?

Øl kan stadig nydes i stor stil, så længe vi har dem. Ekstra Bladet giver dig her de bedste øl, der ikke giver dig tømmermænd.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: