Officer beordrede nøgen kvindelig soldat til at vaske sig - i skridtet

De svenske afsløringer af sexchikane og overgreb er nu nået til militæret. En kvindelig soldat skulle sove i samme sovepose som officeren - og skulle vaske sig afklædt foran de andre i regimentet

Kan man beordre nøgne kvindelige soldater til at demonstrere 'fem-punkts-afvaskninger' foran hele delingen? Arkivfoto: Ekstra Bladet
Kan man beordre nøgne kvindelige soldater til at demonstrere 'fem-punkts-afvaskninger' foran hele delingen? Arkivfoto: Ekstra Bladet

- Bliver både vred og skuffet over den officer.

- Håber at det her bliver undersøgt til bund, og at han ender med at blive fyret fra forsvaret - hvis altså oplysningerne stemmer.

- Det er ikke den slags chefer, man skal have.

Han kan dele sovepose med en gris
Sådan skriver Tore I på den svenske avis Aftonbladets facebook-profil om den seneste afsløring af sexchikane og overgreb i Sverige. Politikere, skuespillere, operasangere og popsangere har gennem de seneste uger berettet - anonymt - om mænd i ledende positioner, der har gramset, voldtaget og kommet med seksuelle opfordringer, og nu kan avisen fortælle om en mandlig officer, der for anden gang skal forklare sig. 

Se også: Kvindelig radiovært anklages for seksuelle overgreb

Se også: Politiker om kollega: Han stak sin finger i mine trusser og pressede op

- Han kan dele sovepose med en gris.

- Det er den slags selskab han fortjener, skriver Nils A i en anden kommentar, for en af anklagerne mod officeren handler om, at han havde taget en kvindelig soldat med på tomandsøvelse. Og kun havde medbragt én sovepose.

Ikke træne overgreb på svenske soldater
En anden anklage mod manden, der tilbage i 2015 fik en løftet pegefinger i form at en 'korrigerende samtale' om værdier i det svenske forsvar lyder på, at han beordrede kvinden til at vise en deling mandlige soldater, hvordan man udfører den såkaldte 'fem-punkt-afvaskning'. Kvinden var nøgen.

- Alle ved jo at seksuel vold er en del af militærets våben, og svenske soldater skal da rimeligvis også trænes, så ved hvordan de f.ex kan udføre FN-tjeneste.

- Men det er ikke rimeligt, at de skal træne seksuelle overgreb på svenske soldater.

- Måske det svenske forsvar kan anskaffe sig en voldtægtsattrap, skriver Frederik K i sin kommentar, mens Lars C nøjes med at konstatere, at nogle mennesker nok ikke skal være ledere:

Måske derfor kvinder holder sig fra forsvaret?
- Det her er vel en af grundene til at forsvaret har svært ved at rekruttere kvinder, skriver Lars.

Officeren gør tjeneste ved regimentet i Enköbing, der nu - efter at #metoo-debatten har raset i det meste af Sverige i en god måneds tid - har bedt om ekstern hjælp til at undersøge anklagerne endnu engang. Og evt vurdere, om de håndterede sagen korrekt i første omgang.

Hvad tænker du? Er officeren stadig officer, når undersøgelsen er færdig?

For seks år siden fortalte en norsk kvindelig soldat, at hun var blevet tvunget til at tage bad sammen med 30 andre - men mandlige - soldater. 

Se også: Alice nægtede at bade nøgen med 31 mænd

Dengang deltog lige omkring 8.000 nationen!-læsere i debatten, og de 5500 mente, at kvinder skal deltage på lige fod med mænd.

Hvad tænker du? Skal kvindelige soldater være nøgne - hvis de mandlige soldater også skal?

 

1 af 2 
2 af 2 Kan man beordre nøgne kvindelige soldater til at demonstrere 'fem-punkts-afvaskninger' foran hele delingen? Arkivfoto: Ekstra Bladet
277 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere