Annonce:
Annonce:

OK at jeg skal i nyttejob: Men ikke OK at jeg skal låne penge til bussen

Jens-Kristian L. har minus på kontoen hver måned - kontanthjælpen rækker ikke. Og nu skal han tage bus fra Rudkøbing til Snøde hver dag - men hvor skal pengene til busbilletterne komme fra?

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg har været 2 ½ år på kontanthjælp og får forsørgelses-ydelse og når skattefar og 225 timers reglen har været der, får jeg udbetalt 7442 kroner.

- Plus 410 i boligydelse, så alt i alt får jeg 7852 kroner udbetalt.

Får 7852 og skal betale 7870: Minus 18 kr
- Mine faste udgifter så som husleje 3500 kr., varme 1210 kr., vand 500 kr., el 700 kr kr., og så er der lidt til telefon og internet 450 kr.

- Gamle lån (som er lavet før jeg kom på kontanthjælp) er 1510 kr., og de kan ikke laves om eller blive billigere - det vil banken ikke gå med til.

- Så alt i alt skal jeg betale 7870 kr. til banken hver måned og til 1 marts falder jeg endda yderlige i kontanthjælp, da jeg ikke længere er forsørger.

Annonce:

Sådan indleder Jens-Kristian L. fra Langeland et nødråb til nationen! For efter 30 måneder på kontanthjælp har jobcenteret fundet et nyttejob, og det er faktisk også helt fint med Jens-Kristian - problemet er bare, at arbejdspladsen ligger 23 kilometer væk. Og at han har gigt og derfor ikke kan gå eller cykle 46 kilometer hver dag. Hans brev - som du gerne må kommentere, da Jens-Kristian har brug for, at der kommer fokus på sagen - fortsætter derfor således:

Det er ikke OK at jeg skal stifte gæld
- Nu er jeg så blevet sat i nytte-job og det er også helt ok.

- Men det, der ikke er ok, er at jeg skal ud og lave ny gæld for at kunne varetage mit nytte job,  da jeg ikke kan skaffe 800 kr. hver måned i de 3 måneder, jeg skal være i nytte-job.

- Jeg bor i Rudkøbing på Langeland og skal i nyttejob i Snøde på Nordskolen som pedel medhjælper og det er også ok.

- DET ER BARE IKKE OK AT JEG IKKE FÅ HJÆLP TIL TRANSPORT NÅR MIN ØKONOMI ER SOM DEN ER.

Giv mig dog lov til at køre med skolebussen
- REGLERNE SIGER AT TRANSPORT UDGIFTER SKAL BETAL BAGUD, SÅ JEG SKAL SELV LÆGGE UD OG SÅ FOR JEG KUN HALVDELEN IGEN - DET SIGER REGLERNE OGSÅ.

- SÅ LANGELAND KOMMUNE BEDER MIG FAKTISK OM AT GÅ UD OG LAVE STØrRE GÆLD OG EN GÆLD SOM JEG VIL FÅ MEGET SVÆRT VED AT KOMME AF MED IGEN.

- OG DET KAN BARE IKKE VÆRE RIGTIG.

- DER MÅ SKU VÆRE EN ANDEN LØSNING PÅ DET.

- FEX KUNNE JEG TAGE MED SKOLEBUSSEN - MEN DE SIGER DE, AT JEG IKKE MÅ.

- DET ER  MEGET SVÆRT AT FÅ DEM TIL AT FORSTÅ, sÅ NU KAN DETTE LILLE NØD RÅB MÅSKE HJÆLPE, skriver Jens-Kristian L., men hvad synes du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: