OMG bacon: Muslimsk flygtningepige jubler over sit nye liv

Rahaf Mohammed er begyndt at leve det frie liv efter flugten fra sin muslimske familie i Saudiarabien. Nu viser hun hud og spiser bacon i Canada, der gav hende asyl.

OMG bacon skriver Rashaf Mohammed om sit nye liv i Canada. Foto: Rune Pedersen/Reuters Ritzau Scanpix
OMG bacon skriver Rashaf Mohammed om sit nye liv i Canada. Foto: Rune Pedersen/Reuters Ritzau Scanpix

- Godt gjort, unge pige. Nyd din frihed, nyd dit liv.

Sådan skriver netdebattøren Brazilian i den pt  mest populære kommentar, der er skrevet på den britiske avis Dailymail om den 18-årige flygtning Rahaf Mohammed (hun har droppet sin saudi-arabiske families efternavn al-Qunun), der nu går på Starbucks og viser bare ben i Canada.

Saudisk teenager på flugt: Nu er hun landet i Canada

Fedt for hende
Og Brazilian er ikke den eneste, der glæder sig på pigens vegne:

- Man kan ikke få noget bedre end bacon, skriver jay i en kommentar, der har fået 790 likes, og willie er nig:

- Hvor er det fedt for hende. Forhåbentlig er der andre piger, der følger hendes eksempel.

Rahaf fik massiv international opmærksomhed, da hun barrikaderede sig inde på et hotelværelse i en af lufthavnene i Thailands hovedstad, Bangkok. Hun var ankommet med et fly fra Kuwait, hvor hun havde været sammen med sin familie.

Ifølge eget udsagn benyttede hun besøget til at flygte fra familien, som hun blandt andet beskylder for mishandling og for at ville presse hende ind i et arrangeret ægteskab.

Drenge ringede på døren og ville lege: Tiårig pige sagde nej og fik tæsk

Fra Bangkok nægtede hun at blive sendt hjem til Saudi-Arabien sammen med sin familie, og hun afviste at møde sin far og bror, der rejste til Bangkok for at overtale hende til at komme med hjem til Saudi-Arabien.

Kvinders frihed
I stedet begyndte hun at beskrive på Twitter, hvordan hendes liv ville være i fare, hvis hun vendte hjem. Det endte med, at FN's flygtningeorganisation, UNHCR, tildelte hende flygtningestatus, og nu har hun fået tøj og morgenmad i sit nye hjemland Canada.

- I dag og i de næste mange år vil jeg arbejde for at kvinder kan få frihed i hele verden.

- Den samme frihed, jeg har oplevet her i Canada, sagde hun i går ifølge den canadiske TV-station ctvnews, men hvad siger du?