Ond stemning: Kommunen tager skeløjet mor og ordblind fars baby

I går var der demonstration i Ishøj mod tvangsadoptionen af et nyfødt barn. Forældrene ved ikke, hvad de skal gøre, og Lisbeth Zornig - som også deltog i demonstrationen - forstår slet ikke kommunens opførsel

Ond stemning: Kommunen tager skeløjet mor og ordblind fars baby

Se video og billeder fra demonstrationen her

- Tvangsadoption er voldsomt indgribende. Sommetider er det nødvendigt. Men det er allersidste værktøj i værktøjskassen.

- Kommunernes Landsforening anbefaler indsatstrappen, hvor første skridt er netværksanbringelse.

Zornig forstår ikke kommunen
- Ishøj kommune har ikke villet undersøge den mulighed før man griber til en indsats, der ændrer skæbnen for både barn og forældre.

- Det forstår jeg ikke.

 

Sådan skriver Lisbeth Zornig på sin Facebook om den demonstration for en 19 dage gammel pige, hun deltog i i går. Og Lisbeth er ikke den eneste, der synes at sagen er meget mystisk. På skrivunder.net har snart 3000 protesteret mod tvangsadoptionen, og der dukkede mere end 1000 op til demoen i går.

Nu skal I hjælpe os
- Nu har vi brug for Ekstra Bladets hjælp.

- Ishøj Kommune prøver at tvangsadoptere et barn fra ders forældre. Bare fordi far er førtidspensionist Og moren er skeløjet.

Netværket og familien kan passe på babyen
- Det syns jeg er plat, skriver Burhan Özturk, der er den 31 årige fars bedste ven, til nationen!. Og på skrivunder.net skriver hele familien Özturk, at de er parat til at samarbejde med Ishøj kommune, således at babyen kan komme hjem til én af ansøgerne fra netværket.

 

- Familien ôztürk (begge forældre er tyrkiske statsboregere) vil gå så langt, at de vil forlade Danmark således de får deres baby. Må retfærdigheden ske fyldest, skriver familien.

Men hvad mener du?

Skal kommunen tvangsfjerne et barn før det er undersøgt om netværket kan tage sig af barnet?

nationen! har forsøgt at få fat på Ishøj Kommune for en kommentar til sagen. De ønsker ikke at udtale sig om sagen.