Opgivet af danske læger: Ikke rig nok til at tage udlandet

Ville du – hvis du havde penge nok – tage til udlandet, for at få den behandling, de danske læger ikke giver dig? Det ville Robert

-Jeg har netop set i TV2-nyhederne en beretning om en kvinde med kræft i lungerne, der fik at vide 'der gives ikke behandling i Danmark’.

- Som jeg forstod det, fik hun denne meddelelse samtidig med, at hun var i USA til behandling, der har for nuværende fjernet kræften.

De vil ikke sende mig til udlandet
- Jeg er udsat for samme stivnakkede arrogance i det danske sundhedssystem, hvor læger ikke vil give diagnose/behandle, men heller ikke vil godkende, at jeg bliver sendt til udlandet for diagnose/behandling trods flere henstillinger fra både kommune og undertegnede.

Fra maraton til rullestol
Sådan skriver Robert M til nationens! i et brev om at blive behandlet så dårligt i det danske sundhedssystem, at man har nået til det punkt i sin økonomi, hvor man gik fra at betale topskat til at have ingen indkomst på grund af forværret helbred, hvor man kun har råd til at søge behandling i det traditionelle danske sundhedssystem.

Robert har – som du kan se i faktaboksen nedenfor – en lang række af symptomer og lidelser – men behandling? Det har han endnu ikke fået i de 11 år, han har været syg. Lægerne ved simpelthen ikke, hvad han fejler.

På randen af økonomisk ruin
Han gik fra at være en sportsmand, der var elitesvømmer og løb maraton, til at sidse i en kørestol. Hans brev fortsætter derfor således:

- Hvis jeg have pengene til behandlingen i udlandet ligesom hovedpersonen i TV2-nyhederne, vil jeg have for længst fået den nødvendige udredning i udlandet og fundet ud af, hvad jeg fejlede, så jeg kunne få den nødvendige behandling, hvis der er noget.

Overladt til det danske sundhedssystem
- Men siden jeg i flere år har været først på dagpenge, så på sygedagpenge og nu uden noget som helst indkomst i flere måneder, er min familiens økonomi på randen til økonomisk ruin.

- Jeg er derfor nødt til at gå den vej, som de uvidende kalder for ’det gode danske sundhedssystem i forhold til udlandet på grund af vores fantastiske velfærd’.

- Det er min eneste mulighed.

Hvad med dig? Føler du dig godt behandlet i det danske sundhedssystem? Og ville du ønske, at du havde penge, så du kunne tage til udlandet og få behandling?

31 kommentarer
Vis kommentarer