Opkast og fremmede fingre er OK: 3200 jyder klar til ølstafet

I aften går det løs ved Almindsø i Silkeborg - og nationen! bringer lige reglerne, hvis nogle skulle have glemt dem.

Man må gerne brække sig, men man må ikke selv stikke en finger i halsen, for at fremtvinge opkast, men en holdkammerat må derimod gerne. Sådan er reglerne for ølstafet i Silkeborg. Privatfoto
Man må gerne brække sig, men man må ikke selv stikke en finger i halsen, for at fremtvinge opkast, men en holdkammerat må derimod gerne. Sådan er reglerne for ølstafet i Silkeborg. Privatfoto

- Hvis man ikke nåede at tilmelde sig, må man så stadig komme og være med - bare uden et nummer og muligheden for at vinde?

Sådan skriver Michelle M i en kommentar på 'Ølstafet ved Almindsø's Facebookprofil forud for aftenens komplet udsolgt druk- og motionsfest ved Silkeborgsøerne. Men nej, Michelle kom for sent:

nationen Nu er hun skamfuld: 1.g pige skulle slikke på 3.g-dreng og bunde en øl  

Vi har trods alt et deltagermaoksimum
- Desværre er der ikke flere ledige pladser tilbage til dette års ølstafet, da vi har nået vores deltagermaksimum!
- I må meget gerne være nede ved målområdet, men vi ser helst, at I undgår at deltage i selve stafetten.

- Vores deltagermaksimum er trods alt fastsat af en grund og dét efter aftale med kommunen, skriver folkene bag Ølstafet, der de seneste år har givet anledning til den del debat, da de mange deltagere har efterladt både kapsler og glaskår:

Unge mennesker rydder ikke altid op efter sig når de fester i naturen. Sådan så der ud i Dyrehaven, da gymnasielever holdt fest sidste år. Foto: Skov- og Naturstyrelsen) nationen Ølstafet gik amok: Politi leder efter 1400 deltagere

Sådan ser en ølstafet i Silkeborg ud. Op mod 3000 unge løber og bunder to gange om året.(privatfoto) nationen Politi lader ølstafet-svin slippe: Flaske-pant betaler oprydning

Ifølge Facebook-profilen deltager 3200 unge mennesker i aftenens løb, der begynder kl. 18.00 og fortsætter med afterparty.

Du kan se reglerne - som bla, beskriver proceduren for lovlig opkast - nedenfor , og så kan du komme med din mening om, at kommunen skal bestemme, hvor mange der må drikke øl, mens de løber i kommentarfeltet.

Reglerne

 1. ALDERSGRÆNSE: 16+

 

 1. Max 3 drenge på et hold, max 4 piger på et hold. I tilfælde af blandede hold gælder 3-mandsreglen.

 

 1. En kasse øl bestående af 30 ølflasker (ikke dåser), mærke efter eget valg

 

 1. Kassen skal med hele vejen rundt om søen

 

 1. Alle flasker skal være i kassen når målstregen passeres

 

 1. Ingen ølbong, sugerør eller lignende. Oplukker er dog tilladt.

 

 1. Det er tilladt at have op til 15 cl udrukne bundslatter tilbage i flaskerne I ALT, idet man krydser målstregen.

 

Har et hold mere end 15 cl bundslatter, får holdet en straf på 3 sekunder for hver cl bundslat, holdet har ekstra ud over de 15 cl. Den samlede tidsstraf holdet får, bliver lagt oveni holdets sluttid.

 

 1. ALLE kapsler skal med rundt om søen. Der vil tilfalde en tidsstraf på 5 sekunder for hver kapsel der mangler.

 

 1. Man må gerne brække sig.

 

 1. Man må ikke selv stikke en finger i halsen, for at fremtvinge opkast, men en holdkammerat må derimod gerne.

 

 1. Det er selvfølgeligt forbudt at hælde øl ud. Dette gælder også bundslatter.

 

 1. Øllene skal transporteres rundt om søen i selve ølkassen. Dvs. at hjælpemidler som tasker, vogne osv. IKKE må benyttes.

 

 1. Det er STRENGT forbudt at slæbe ølkassen efter sig, her tænkes på installationer med tov eller lignende.

 

 1. Hele holdet skal med rundt om søen og over målstregen, før en sluttid kan registreres (At en holdkammerat skal til udpumpning undervejs er selvfølgelig IKKE en god undskyldning)

 

 1. Alle taberhold hjælper vinderholdet med at få de tomme kasser transporteret op til vejen, hvor der vil være transport til pantautomaten, efter begivenheden.

Kilde: Ølstafet.dk

 

 

1 af 2 
2 af 2 Man må gerne brække sig, men man må ikke selv stikke en finger i halsen, for at fremtvinge opkast, men en holdkammerat må derimod gerne. Sådan er reglerne for ølstafet i Silkeborg. Privatfoto
30 kommentarer
Vis kommentarer