Annonce:
Annonce:

Oppositionen vil have mig fyret: Er Støjberg færdig?

Inger Støjberg skal forklare hvordan hun kunne finde på at bede asylmyndighedere om at adskille ægtepar, hvor den ene part var mindreårig. Selv siger hun, at hun gjorde det for at beskytte pigerne.

I dag skal jeg i samråd om barnebrudssagen. Oppostionen lugter blod, og vil have mig fyret, skriver Inger Støjberg i dag på Facebook. Foto: Jens Dresling
I dag skal jeg i samråd om barnebrudssagen. Oppostionen lugter blod, og vil have mig fyret, skriver Inger Støjberg i dag på Facebook. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg nationen!

- Uanset hvor uenige Støjbergs støtteforening er, i forhold til om blå politikere skal følge dansk lovgivning, så har hun altså overtrådt loven.

- Det er strafbart.

Har hun noget at skjule?
- Hvis hun mener, at hun har rent mel i posen, kan hun blot fremlægge sin mail. Med mindre hun har noget at skjule?

Sådan skriver Michael M på DrNyheders Facebook, om det samråd, integrationsminister Inger Støjberg skal deltage i idag - hvor hun skal redegøre for, hvorfor hun instruerede folk i asylsystemet om at adskille de flygtninge ægtepar, hvor den ene part var mindreårig.

Propaganda fra de røde lejesvende
Kritikken af Støjberg går nemlig på, at hun i en mail var blevet advaret om, at sådan en instruks ville være ulovlig. Og den mail, vil kritikerne gerne se:

Støjberg nægter at dele omstridt mail

Annonce:

Støjberg skriver selv, at hun gjorde det for at beskytte pigerne, og ser man på de andre kommentarer, der er skrevet på DRs Facebook, så er der adskillige der er på ministerens side:

- Det er grotesk at Dk i den politiske naive korrekte tid overhoved kan diskutere om pædofili kan gradbøjes....
- Men nu er det jo bare de røde lejesvende, der laver deres propaganda skriver Flemming N, og Hans P. A. fortsætter:

Hun prøver at stoppe en pervers kultur
- Typisk, her har vi en minister, der som en af de få tillader sig at prøve at stoppe en pervers kultur, med alle midler, så bliver hun trukket rundt i manegen, af en flok hykleriske politikere og embedsmænd, føj for den lede.

Men hvad tænker du om en minister, der tilsyneladende opfører sig som det passer hende?

OVERBLIK: Støjbergs instruks om asylpar

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er kommet i uvejr, efter Politiken har afdækket, at hun gav instruks om at adskille mindreårige asylansøgere fra deres ægtefæller - trods advarsler fra embedsmænd.

Torsdag eftermiddag er ministeren i samråd i sagen.

Få et overblik over forløbet her:

- Januar 2016:

Efter en diskussion om "barnebrude" i Sverige, oplyser Udlændingestyrelsen til Berlingske, at der kun i "ganske få tilfælde" bor mindreårige asylansøgere sammen med en ægtefælle over 18 år på danske asylcentre.

- Februar 2016:

I en pressemeddelelse oplyser Støjberg, at ingen asylansøgere under 18 år må bo sammen med en ægtefælle eller samlever. De skal skilles ad og bo hver for sig.

Pressemeddelelsen bliver noget usædvanligt sendt til Udlændingestyrelsen som instruks, uden at departementschefen eller andre embedsmænd fra Udlændinge- og Integrationsministeriet har skrevet under.

Støjbergs ministerium spørger jurister i Justitsministeriet til råds og får at vide, at det kræver en konkret og individuel vurdering, før asylpar kan skilles ad.

- Marts 2016:

Over for Folketinget fastholder Støjberg, at ingen mindreårige asylansøgere skal indkvarteres med deres ægtefælle.

Et ægtepar klager til Folketingets Ombudsmand over at være blevet adskilt. Ombudsmanden tager sagen op.

- Juli 2016:

Udlændingestyrelsen udsender nye retningslinjer med en konkret og individuel vurdering af sagerne. Tidligere adskilte asylpar bliver igen indkvarteret sammen.

- Marts 2017:

Ombudsmanden udsender sin endelige redegørelse. Konklusionen lyder, at Støjbergs instruks var ulovlig og sagen "særdeles kritisabel".

- Maj 2017:

Politiken beretter, at Støjberg blev advaret om, at det kunne være ulovligt at adskille ægteparrene. Mindst to centralt placerede embedsmænd forsøgte ifølge avisens oplysninger at advare ministeren.

Dagen før, Støjberg udsendte sin instruks, gjorde en mail ifølge Politiken opmærksom på juridiske problemer.

Støjberg har erkendt, at hun selv tog undtagelser om en individuel behandling ud af instruksen. Hun afviser, at hun pressede embedsmænd til at bryde internationale konventioner.

Kilder: Politiken, Altinget, Berlingske og Ritzau.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: