Oprørt svensker: Bliv hjemme, danskere

Svenskerne er blevet opfordret til IKKE at tage i sommerhus, og nu beder en svensk mand om at de danskere, der ejer sommerhus i Skåne, bliver på den danske side af sundet.

Normalt er Bengt fra Skåne glad, når danskere bruger deres sommerhuse. Men ikke lige for tiden. Arkivfoto: Jens Dresling
Normalt er Bengt fra Skåne glad, når danskere bruger deres sommerhuse. Men ikke lige for tiden. Arkivfoto: Jens Dresling
Følg nationen!

- Luk grænsen til Skåne.

Sådan skriver Tina K i en populær kommentar (27 likes) på Helsingborg Dagblads Facebookprofil om corona, smittefare og folk, der rejser væk fra deres faste bopæl her i påsken, selv om myndighederne beder om at det modsatte.

Masser er på vej i sommerhus
Og Tina er langtfra den eneste, der synes, at folk skal lade være med at rejse:

- Folk er skideligeglade med at blive hjemme.

- Jeg kender masser, der enten er taget afsted eller er på vej til at tage afsted til deres sommerhus, skriver Linda H i en kommentar på den store svenske avis Expressens Facebookside - en kommentar, er blev skrevet efter at den svenske konge søndag aften bad folk om at tænke sig om, og blive hjemme her i påsken.

Kongen: Vi må blive hjemme
I talen - som blev sendt på TV fra det svenske kongehus' weekendparadi Stenhammar Slot - mindede han bl.a undersåtterne om, at der jo er en ny påskeferie næste år. Og at en aflyst tur i sommerhus, trods alt er et lille offer:

- Ikke mindst hvis man sammenligner med at blive alvorligt syg, eller at man mister en ven eller et familiemedlem, sagde kongen.

Havde gerne set at de var blevet i Danmark
Og i dag har svenske Bengt skrevet til Ekstra Bladet for at sende en besked til de danskere, der har krydset sundet for at holde påskeferie. Stod det til ham, så skulle de nemlig være blevet hjemme:

- Her i Örkelljunga i Skåne har vi mange danskere, som ejer sommerhuse.

- Normalt er det bare hyggeligt, og vi er glade for at have dem som naboer.

- Derimod havde vi gerne set, at de var blevet i Danmark nu, men næ nej.

Vi er lidt oprørte
- De er kommet i hundredevis, og forleden talte jeg med en chauffør, der leverede brændsel, og han fortalte, at han har rigtig travlt for tiden:

- 'Alle danskerne skal have byggematerialer til påsken', sagde han.

- Den svenske grænse er ganske vist åben, men hvor er respekten for, at vi i Sverige stoler på menneskers fornuft istedet for at indføre forbud?

- Man kan roligt sige, at vi er lidt oprørte, skriver Bengt, men hvad tænker du?

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+