Annonce:
Annonce:

Opskrift: Sådan skal 170.000 3F'ere strejke

I morgen kl. 12.00 får Danmark at vide, om 500.000 lønmodtagere har stemt ja eller nej til overenskomst 2017. Men allerede nu forbereder 3F sig på, at 170.000 medlemmer skal strejke

Annonce:
Følg nationen!

- Hvis et flertal af de samlede stemmeberettigede stemmer nej, starter konflikten på tirsdag 25. april ved midnat.

- Rent lavpraktisk betyder det, at hvis du møder på nattevagt mandag 24. april kl. 23.55, skal du arbejde hele din vagt. Men hvis du er sat til at møde på arbejde 25. april kl. 00.05, skal du blive hjemme.

Flertal synes det skal være et nej
Sådan skriver Fagbladet3F i dag under overskriften 'FAGBLADET FORKLARER JA ELLER NEJ - HER ER HVAD DER KAN SKE' og skal man tro den afstemning som pt. 82.838 læsere har deltaget i her på siden, så skal Danmark ud i den første storstrejke fra d. 25. april:

 

- I alt skal omkring 170.000 3F'ere strejke, skriver Fagbladet, og forklarer, at lærlinge, personer på tiltrædelses- og lokaloverenskomster og folk i 'livsvigtige funktioner', det kan for eksempel være reddere eller ansatte på hospitaler og plejehjem, ikke skal strejke.

Annonce:

Vi har ventet i 8 år
Dansk Metals Facebookside ligger der ingen strejkeanvisning, men derimod et tak til jer der stemte. Kigger man kommentarerne igennem, så ligner det også et nej derfra:

- Jeg er TR for Dansk Metal og har været det i 25 år.

- Lige siden Helle var statsminister og bad arbejderne om at være løntilbageholdende har vi Danske arbejdere stået i stampe lønmæssigt.

- Det er altså efterhånden 8 år, men går vi en tur op på ledelses gangene, så har der i den grad ikke været udvist tilbageholdenhed.

Chefen får - og vi får en lang næse igen
- De har fået både 20 og 30%, det bliver sværere og sværere at fortælle svendene at der desværre heller ikke rigtigt er noget denne gang, vi skal bukke og skrabe for 2%.

- Der er noget helt skævt som vi troede vores forhandlere havde tjek på, men NEJ, så venner det er sgu en ommer STEM STORT RUNGENDE NEJ, skriver Rene B f.ex. og Svend-Holger J er enig:

- NEJ TAK her fra.

Der er 48.502 læsere, der har svaret på spørgsmålet 'Tror du der bliver storstrejke i Danmark?' og ja, det tror 63 procent.

Men hvad med dig - har du stemt om OK2017?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: