Overbo klagede: Nu må Muhannad kun ryge med lukket vindue

Enhedschefen i Københavns Kommune kan ikke mindes et tilsvarende sag - og Muhannad mener, der er noget helt galt.

- Jeg fik en advarsel fra Københavns Kommune, der går på, at jeg ikke må ryge i min forretning, selvom det ifølge min kontrakt ikke er forbudt at ryge i lokalet.

- Og jeg har en mistanke om, at en af de beboere, der har klaget, har nære forbindelser til den medarbejder fra Københavns kommune, som har sendt en advarsel til mig uden grund.

De første 16 år er det gået fint
Sådan indleder Muhannad K. fra Købmandskælderen i Strandgade på Christianshavn et brev til nationen! om det i hans øjne mystiske besøg, der nu har resulteret i et tilsyneladende meget sjældent 'varsel om påbud'.

Muhannad mener, at påbuddet er kommet i stand, fordi nogle af beboerne kender nogen i kommunen - men det afviser kommunen, i den kommentar nationen! har bedt om. Muhannads brev fortsætter således - kommunens svar kan du læse nedenfor:

- Jeg har haft forretningen i 18 år, men det er blevet svært at drive forretningen i de sidste 2 år, samtidig begyndte med at nogle nye beboere flyttede ind.

- Jeg har oplevet, at der er blevet slukket for el til min forretning, lagt lim i mine låse og også, der er smidt affald lige foran min dør.

- Det har jeg aldrig oplevet før, fordi beboerne her altid har været var venlige og imødekommende, skriver Muhannad, der håber at hans brev til nationen!, kan hjælpe.

Kommunen: Er ikke bekendt med tilsvarende sager
Men i de tre svar enhedschef Søren Geert Nielsen i Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt på de tre spørgsmål Muhannad har bedt nationen! stille, er der ikke meget hjælpe at hente:

Spm 1.
Hvorfor brugte kontrolløren ikke en ’røgmåler’?

- Det gjorde han ikke, fordi der ikke findes velegnede objektive fysisk-kemiske målemetoder, som det også fremgår af Miljøstyrelsens lugtvejledning.

- Den menneskelige lugtesans er derfor typisk det bedste måleredskab i forhold til, om en virksomhed giver lugtgener i omgivelserne.

Spm 2.
Er den kontrollør, der var på stedet, privat-ven med en af beboerne i ejendommen?

- Nej, de har aldrig haft nogen kontakt med hinanden, før beboeren skrev ind til os via kommunens hjemmeside, og miljøkontrolløren fik tildelt sagen.

Spm 3.
Hvor mange steder har i udstedt sådan en slags varsler om lukkede vinduer i forbindelse med rygning?

- Denne type sager klares næsten altid via mundtlig dialog og aftaler, når vi kommer ud på tilsyn.

- Jeg er ikke bekendt med tilsvarende sager, og i denne sag var naboerne først og fremmest generet af røgelse og i mindre grad rygning.

- Grunden til varslet var, at kioskejeren udbad sig påbuddet på skrift, skriver enhedschefen, men hvad siger du?

1 af 2 
2 af 2 
557 kommentarer
Vis kommentarer