Overvægt i Jylland: Elever kan ikke klare trappen til 3. sal

- Det nytter ikke noget, at eleverne lærer om sundhed i undervisningen, hvis de så efterfølgende går ned i kantinen og spiser pomfritter, siger formanden for Aabenras social- og sundhedsudvalg, der netop har bevilget 125.000 til den lokale sundhedskole

De unge mennesker på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa skal spise sundere, mener direktøren og kommunen. Hvad mener du? Arkivfoto: AP
De unge mennesker på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa skal spise sundere, mener direktøren og kommunen. Hvad mener du? Arkivfoto: AP

- Lyder sgu da helt vildt, at unge mennesker ikke kan gå til 3 sal.

- Godt der sættes ind!

Deres form var for dårlig
Sådan skriver Søren H i en af de kommentarer, der er skrevet på Jydskevestkysten.dk om det sundhedsprojekt medarbejderne og elever på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa i samarbejde med Meyers Madhus i København og kommunen nu går i gang med. Skolen fik nemlig ny direktør i foråret, og hun blev meget overrasket over elevernes evne til at bevæge sig:

- Da jeg startede på skolen, fandt jeg ud af, at eleverne havde problemer med at komme op ad trappen til biblioteket på 3. sal.

- Deres form var simpelthen for dårlig.

- Overvægt er også et problem på skolen, og projektet går ud på at give eleverne nogle bedre kostvaner og fællesskabsvaner, siger den nye direktør Lotte Dalegaard Pedersen til jv.dk, der også kan fortælle, at Aabenraa Kommunes social- og sundhedsudvalg forleden enstemmigt vedtog at skyde 125.000 kroner i projektet for resten af 2017.

Juice istedet for cola
- Der vil blandt andet blive sat juice-stationer op, som skal erstatte colaen, siger direktøren, og formanden for kommunens social- og sundhedsudvalg tilføjer:

- Kantinemaden skal simpelthen være sundere på Social- og Sundhedsskolen i fremtiden.

- Det nytter ikke noget, at eleverne lærer om sundhed i undervisningen, hvis de så efterfølgende går ned i kantinen og spiser pomfritter, siger Povl Kylling Petersen.

- SOSU eleverne afspejler sikkert på godt og ondt samfundet og tendensen til at ændrede madvaner m.m. har indflydelse på vores liv.

Start dagen med morgentur
- Det er derfor positivt at SOSU Syd tager problemet alvorligt. Godt gået, skriver Gert L. på avisens Facebook, mens Kirsten J i sin kommentar er mere inde på de unges motionsvaner:

- Så må de starte dagen med en frisk morgen tur.

Men hvad tænker du om at kommunen nu vil bruge 125.000 på at hjælpe overvægtige elever på SOSU-skolen?  Og at alle medarbejderne på skolen skal en tur til København for at besøge Meyers Madhus?

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen