Özkan om kontanthjælpsloft: Nu er fattige børn nødt til at stjæle

Kontanthjælpsloftet kan være vejen til kriminalitet, fordi

Følg nationen!

- Børn, hvis forældre er på kontanthjælp, kommer til at mærke regeringens nye kontanthjælpsloft.

-  Økonomisk vil de opleve en markant ændring i deres hverdags liv. B.la. er der familier der simpelthen ikke har råd til at betale husleje, og derfor er nødt til at bo i en telt eller skurvogn.

Tusindvis af kroner
Sådan skriver Özcan Kizilkaya, socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen i Ballerup til nationen! om det kontanthjælpsloft, der fra. 1 oktober betyder, at der er en øvre grænse (se skemaet nedenfor) for, hvor meget en person kan få i ydelser fra det offentlige. Loftet fungerer altså ved, at der skæres i andre ydelser som f.ex. boligstøtten. Og derfor frygter Özkan at situationen ender med skurbørn og kriminalitet:

 

- Enlige og ægtepar med børn vil miste tusindvis af kroner om året med det nye loft, som de borgerlige partier er blevet enige om.

Kæmpe traumer for børnene
- Rådighedsbeløbet for kontanthjælpsmodtagere vil blive ramt økonomisk af det nye loft, og som sagt så vil de føle en markant ændring i deres hverdag.

- Det bliver kæmpe traumer for børnene. Og ikke nok med det kommer de til undvære deres daginstitution, hvilket er endnu et nederlag børnene

De er nødt til at stjæle for at forsørge familien
- Det kan føre til tyveri for at forsørge sin familie. Det er de nødt til, da alle har basale behov der skal dækkes.

- Det kan også føre til alle mulige andre former for kriminalitet.  Alt det kriminelle man kan tjene penge på, vil være en oplagt mulighed de vil søge, skriver Özkan, men hvad mener du?

Tror du at børn i de familier, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet, kan finde på at stjæle mad og andre basale nødvendigheder?

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind