P-vagt på lur: Haps, nu sætter taxi en rollator-patient af

Før måtte man holde 3 minutter foran Hospitalet i Silkeborg, men nu skrider P-vagterne ind efter 10 sekunder. - Urimeligt, mener et af byens taxiselskaber

Hvor længe synes du en bil må holde foran et sygehus? 20 sekunder, 3 minutter - 5 minutter?
 Foto: Jesper Stormly Hansen
Hvor længe synes du en bil må holde foran et sygehus? 20 sekunder, 3 minutter - 5 minutter? Foto: Jesper Stormly Hansen

- Jeg synes de P-vagter er blevet for emsige.

- Senest har jeg hørt om situationen foran Silkeborg Hospital, hvor man får bøde, hvis man bare hjælper en patient ind ad døren.

Sådan lyder det fra nationens! Per K, om den heftige kontrol,P-vagterne ved hospitalet i Silkeborg. udsætter byens bilister for. En kontrol der har givet anledning til flere artikler i den lokale avis i weekenden. 

Et par minutter
- Det kan da ikke være rigtigt, at man ikke engang kan parkere i de få minutter det tager at følge sin mor ind til behandling, fortsætter Per G og Carsten Gammelvind, der er formand for Dantaxi i Silkeborg bekræfter, at der samtidig med opførelsen af et nyt P-hus ved sygehuset, er indført et totalt stop- og standsningsforbud foran hovedsindgangen. Et forbud, der giver de mange taxaer og private biler, der kører frem og tilbage med patienter, problemer.

 

Rollator patienter tager mere end 10 sekunder
- Det har altid været sådan, at vi taxi'er havde lidt længere snor med at komme til aflæsse og pålæsse foran hospitalet, men nu går der 10-20 sekunder, så kommer P-vagten og truer med en bøde. Og det tager altså lidt mere end 10 sekunder at hjælpe en patient, der eventuelt bruger rollator ud af bilen og hen til døren.

- Vi skal nu sige til patienterne, at de skal gå de cirka 100 meter ned til det område, hvor vi må parkere, og det har de svært ved at forstå. Og nogle af dem har altså også svært ved at gå, siger Carsten Gammelvind, der har været i dialog med både Apcoa, der står for P-kontrollen på området, og de teknisk ansvarlige på Viborg og Silkeborg Hospitaler, i cirka ni måneder.

Men hvad mener du? Skal man have lov til at parkere 3 minutter foran hovedindgangen til Hospitalet i Silkeborg?

 

 

101 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere