Papegøje døde af pyrolyse-ovn: Nu advarer ovnfirmaet

Papegøjen Cody dejsede om, da familiens nye pyrolyse-ovn gik i gang med selvrenseprogrammet. Nu får familien erstatning, og firmaet vil advare kunder med fugle

Cody's død har betydet, at ovnfirma fremover vil advare fuglejere, der køber pyrolyse-ovne. Det gør IKEA allerede.
Cody's død har betydet, at ovnfirma fremover vil advare fuglejere, der køber pyrolyse-ovne. Det gør IKEA allerede.

- Vi har af nu modtaget en undskyldning for, at der ikke har været advaret om faren for smådyr og fugle i deres danske manualer.

- Og i de fremtidige manualer, vil denne advarsel fremgå, hvilket vi særdeles sætter stor pris på. Det var jo også derfor vi skrev til nationen! - for andre fugle ejeres skyld.

- Og ud over det, har de dækket udgifterne til anskaffelse af en ny papegøje.

Har fået 7500 kroner
Sådan skriver afdøde Codys familie til nationen!, om den sag der på tragisk vis begyndte, da deres nye pyrolyse-ovn gik i gang med selvrensprogrammet - og deres papegøje derefter dejsede død om. Anja fandt nemlig frem til, at der f.ex. på IKEAS hjemmeside var advarsler til fugleejere, der ville anskaffe sig pyrolyse-ovn. Og derfor tog hun kontakt til Ekstra Bladet.

nationen Anja advarer: Pyrolyse-ovn dræbte min papegøje

nationen!-redaktionen har hjulpet familen med at skrive og få kontakt til firmaet, der nu - ligesom Ikea - vil advare kommende købere, om at pyrolyse ovne kan være farlig for fugle. Du kan se hvordan IKEAs advarsel lyder nedenfor.

Codys familie fik 7500 kroner til køb af ny papegøje, og er begyndt at kigge efter én. Men det kan godt vare lidt, inden de finder den rette:

- Når vi har været på besøg hos nogle sælgere, har der ikke været den stemning som Cody gav os, så derfor har vi ikke travlt med at finde en ny papegøje, skriver familien.

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer