Paragraf 17: Nu taler de om at kampen Saints vs Rams skal spilles om

Massiv debat om en dommerafgørelse i NFL-kampen mellem Los Angeles Rams og New Orleans Saints. Nu har en sportsjournalist nærlæst reglerne, og der er mulighed for omkamp.

Begejstringen var enorm blandt de mange Rams-fans, men men flere end 113.000 har skrevet under på, at kampen mod New Orleans Saints skal spilles om. Video: Reuters

- Saints blev snydt for sejren. Skandale.

- Det var mord ved højlys dag.

- Boykotter Superbowl i år.

Sådan skriver Eva A på TV3Sports Facebook-side om den dommerafgørelse, der i manges øjne afgjorde kampen mellem Los Angeles Rams og New Orleans Saints i går.

Rex Burkhead scorer det afgørende touchdown, der sendte New England Patriots i Super Bowl. Foto: Ritzau Scanpix NFL Efter sejr i overtid: De er klar til Super Bowl

Ekstraordinært unfair?

I de sidste minutter hamrede Rams spilleren Nickell Robey-Coleman nemlig ind i Tommylee Lewis fra New Orleans Saints, der skulle gribe et kast - og rigtig mange havde forventet, at dommeren ville have dømt et såkaldt pass interference til Saints fordel.

Men det skete ikke, og mange mener, at dommerne dermed gav sejren til Rams:

Næsten 80.000 kræver omkamp
Men nu kan profootballtalk.nbcsports.com fortælle, at der er faktisk er en mulighed for at kampen skal spilles igen. I NFL-regelbogens paragraf 17, sektion 2 står der nemlig, at der - hvis der sker noget ekstraordinært unfairt, der har stor effekt på en kamps resultat - kan blive truffet en afgørelse om en omkamp.

- Læste i dag at deres regler tilsyneladende skulle tillade en omspilning af kampen.

- Det bør man kraftigt overveje med en så kampafgørende fejl som den her i så vigtig en kamp, skriver Max R i en kommentar på Facebook, mens Michael H er mere usikker på, hvad NFL vælger at gøre:

- Chancen for at den bliver spillet om er lig 0.

- Selv ikke den vildeste konspirationsteoretiker, tror på det, skriver Michael H i en kommentar på TV3s Facebook.

 

change.org har foreløbig 83.722 personer skrevet under på at kampen skal spilles om, men hvad tænker du?

 

 

1 af 2 
2 af 2 Flere end 83.000 har skrevet under på, at kampen mellem New Orleans Saints og Los Angeles Rams skal spilles om. Foto: AP
87 kommentarer
Vis kommentarer