Partier vil ændre på gensidig forsørgelsespligt

Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er villige til at kigge på den nye regel om gensidig forsørgelsespligt, der har ramt papirløse samlevere

Følg nationen!

Underskriftindsamlingen Gensidig Forsørgerpligt - Nej Tak har mere end 20.000 underskrifter, mere end 200 nationen!-medlemmer støtter her på siden Anne-Marie Monrath sag STOP kæresteforsørgelse af borgere på kontanthjælp, og nu ser det ud til at politikerne på Christiansborg også er ved at få øjnene op for, at mange danskere bliver ramt meget voldsomt af de nye regler.

Ryggen er smadret - og nu skærer kommunen 2500 om månedenRonny Boy løsladt - ramt af nye kontanthjælpsreglerMister kontanthjælp: Paniske piger vil lave pornofilm

Det er reglerne om gensidig forsørgelse for et par, hvor den ene er lønmodtager, og den anden er på kontanthjælp, der splitter familier, både med og uden børn. Den arbejdsløse kan nemlig ikke få normnal kontanthjælp, hvis partneren tjener mere end 24000 om måneden. Socialchefernes formand, Ole Pass, betegner over for Jyllandsposten som 'det største socialpolitiske indgreb mod den dårligst stillede gruppe i samfundet i mange årtier':

Lav loven om
- Forsørgelsesgrundlaget er blevet reduceret så voldsomt, at mange hjem er blevet brudt op. Loven er ikke fair i forhold til den måde, mennesker har indrettet sig på i virkelighedens verden. Derfor vil jeg opfordre politikerne til at lave loven om, siger Ole Pass til Jyllandsposten, og SF - som sad i regering, da de nye regler trådte i kraft - er enig:

- Det ser ud til, at reglen om forsørgerpligt rammer unødig hårdt. Vi ser, at familier går så meget ned i indtægt, at det kan være skadeligt for familiens ve og vel, siger SFs gruppeordfører Pernille Vigsø Bagge til DR, der også kan fortælle at Liberal Aliance og Dansk Folkeparti, er parat til at kigge på de nye regler.

En af mulighederne er at sidestille papirløse samlevere med ægtepar, så man kan få overført skattefradrag fra sin partner.

Men hvordan synes du reglerne burde se ud?

På nationen! skriver Lith H. om gensidig forsørgelsespligt:

- Ufatteligt at staten kan forlange at man skal forsørge et andet menneske blot fordi man har valgt at bo sammen enten som kærester eller gifte.

- Det er at smøre ansvaret for et menneskes behov som mad, bolig og medicin og andre nødvendigheder over på en samlever/ægtefælle.

- Ja man kan da bare tage sig et arbejde! Hvis man da bare kan få et. Er det i hele taget lovligt i følge grundloven? eller den anden lov EU som de danske politiker efterhånden føler er mest gældende i Danmark, Hvad mener EU om det her?

- Hvis jeg blev ramt af det her, ville jeg gå til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og afprøve gyldigheden af den svinestreg som politikerne har indført. Imens kan politikernes børn under 18 år kan få 18000 kr om året i pension, på trods af at deres forældre tjener styrtende og har FORSØRGERPLIGTEN over dem.

- Det er sgu da magtmisbrug overfor os borgere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind