Patrick sad i den her bil i 2008: Nu beder han om hjælp igen

Hvis jeg kunne arbejde 12-15 timer om ugen til 15-20.000 kr om måneden, kunne det være dejligt, skriver Patrick. Han er alvorligt fysisk handicappet efter en trafikulykke, og kæmper med kommunen for at blive godkendt til fleksjob

- I en alder af 18 år blev jeg frontalt påkørt af en uansvarlig bilist, som overhalede en anden bil på et sted, hvor han ikke havde oversigt over den modgående trafik.

- Ulykken var MEGET alvorlig, overlevede kun med nød og næppe.

- Efter flere uger i koma var jeg gennem et meget langt sygehusophold og genoptræning.

 

Sådan skriver Patrick i et brev om at være alvorligt fysisk handicappet, og have lyst til at arbejde i 10-15 timer pr. uge. Patrick - som har vedlagt det her link om den ulykke, der var lige ved at koste ham livet - har nemlig her på nationen! læst om Stig, der kan arbejde 2 x 3 timer pr uge på et plejehjem.

Se også: Fik kontanthjælp i årevis: Nu får han 17.500 for 6 timer pr. uge

Mester var meget positiv og indstillet på at hjælpe
Sådan en mulighed drømmer Patrick også om, men læs videre og se hvor hård kampen mod systemet er - og føles:

- Da ulykken ramte var jeg halvvejs i en uddannelse som smed, mit drømmejob, og det var længe tvivlsomt om jeg overhovedet kunne gennemføre uddannelsen.

- Firmaet var under hele sygdomsforløbet meget positive og udbetalte hele forløbet løn og indkasserede alene sygedagpenge fra kommunen. Lønudbetalingerne fortsatte også i den periode kommunen stoppede med sygedagpengene. (1. gang).

- Jeg fik fuldført min uddannelse ( ved brug af de 200 overarbejdstimer samt ferie jeg havde optjent inden ulykken), og firmaet ville meget gerne have mig ansat efterfølgende.

- De var meget indstillet på at konstruere en stilling, som i tid og arbejdsopgaver og løn var tilpasset mine meget alvorlige fysiske handicap.

Men så tog kommunens medarbejdere fat
- Men her kommer så sagens meget alvorlige problem:

- Efter mange, mange nytteløse samtale med sagsbehandler og andre medarbejdere i kommunen, kommer man frem til, at jeg skal i arbejdsprøvning.

- Med megen overtalelse bliver det besluttet, at det undtagelsesvist kan foregå på mit tidligere lærested.

- Arbejdsprøvningen er 12 uger hvor kommunens medarbejder skulle besøge virksomheden og se, hvordan prøver forløber.

Kommune glemte bare at besøge mig
- Prøvetiden blev forlænget, da man fra kommunens side ikke havde tid til at komme forbi, og efter 26 ugers arbejdsprøvning har ingen været forbi.

- Firmaet føler sig til grin, jeg er frustreret, og nu mener kommunen, at jeg skal arbejdsprøves i et andet job, idet de under ingen omstændigheder vil godkende, at jeg ikke når op på 37 timer om ugen.

- Også selv om alle implicerede lægelige specialister siger, at min arbejdsevne i alle fag er mindst nedsat med 35% og formentlig mere, og at arbejdsevnen formentlig ikke bliver bedre med årene.

Og de har ikke skrevet/ringet siden oktober
- Kommunen har endnu engang sendt mig til arbejdsmediciner med henblik på at finde et nyt sted til arbejdsprøvning. Har ikke hørt fra kommunen siden 29. oktober 2015.

- Jeg er helt klart meget påvirket af det umenneskelige lange stridbare sagsforløb, det er som at slå i en dyne.

Jeg vil bare rigtig gerne arbejde
- Jeg er en ung mand, som rigtig gerne vil arbejde de 12-15 timer om ugen som kroppen kan, en yderst samarbejdsvillig arbejdsgiver som har konstrueret en stilling til mig, og som gerne vil have mig som medarbejder, og overfor her en kommune som opstiller alle mulige forhindringer, og som ikke vil se de fysiske handicap i øjnene.

- Lønnen er ikke det vigtigste, men hvis jeg kunne arbejde 12-15 timer om ugen til 15-20.000kr om måneden. og igen at kunne tjene mine egne penge kunne være dejligt.

Er der nogen, der kan give mig et godt råd?
- Kommunen har desuden ønsket min underskrift på nogle papirer, som helt klart er fyldt med forkerte oplysninger, hvilket jeg har nægtet.

- Nu har man derfor frataget mig mine sygedagpenge igen (2. gang). Er nu på jobafklaringsydelse, skriver Patrick, der gerne vil høre om andre har knækket koden til et arbejde med nedsat arbejdstid?

Se også: Ville starte dagpenge-oprør: Mit udseende står i vejen

På nationen! har Helene også fortalt, hvordan systemet nærmest modarbejder syge mennesker - og af de 21000, der har svaret på spørgsmålet 'er det for svært at få fleksjob?´', svarer flertallet ja.

Hvad synes du Patrick - der gerne vil tjene sine egne penge, men ikke kan klare mere end 12-15 timers arbejde pr. uge - skal gøre?

 

Er det for svært at få et fleksjob?

Se resultat

Er det for svært at få et fleksjob?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen