Pendler-Ole sur på svensk politi: Nu er ID kort ikke nok

Hvad gør man hvis man mister sit pas, spørger pendler-Ole, der bor i Malmø og arbejder i København

Følg nationen!

- Nyt kuld på Hyllie i dag. En betjent spurgte, om jeg havde pas og gjorde sig ulejligheden at informere mig om, at om et par dage vil mit id-kort fra Skatteverket ikke kunne bruges som id.

- Har andre hørt noget om dette?

Trist over at man nu skal vise pas
Sådan skriver Helene B. på Facebook-gruppen Broen live&forum og Helene er ikke den eneste, der synes det er irriterende at hun nu skal til at bære rundt på sit pas:

- Jeg oplevede samme, og blev helt trist over at jeg som bosat i Sverige nu skal vise pas og ikke længere kan anvende mit svenske id fra Skatteverket som gyldig id, skriver Anne Slot E. og Ole K skriver i et læserbrev til nationen!, at det er farligt at miste sit pas:

Hvad nu hvis man mister sit pas?
- Siden 4 Januar i år , har der været grænsevagter på den danske side i kbhs lufthavn , samt på den svenske side i Hylie.

- I starten har danskerne som er bosat i Sverige, kunne bruge deres svenske identitetskort ,men på det seneste, er dette ugyldigt i Sverige

- Det svenske politi siger , at der kun kan bruges gyldigt pas !

- Man kommer i store problemer hvis man har mistet sit pas , da man som dansker ikke kan komme hjem til sin bopæl i Sverige !

Hvad mener du? Forstår du godt at de svenske grænsevagter nu beder om at se pas?

Facebook-gruppen Broen live&forum forklarer Lucas F - der ikke er vred på svensk politi - hvorfor det er nødvendigt med pas:

- I lufthavnen er det id-kontroll og der skal transportøren kun tjekke, at det er dig på billedet, og på Hyllie er det Grænsekontrol.

- Ved grænsekontrol skal pas, nationalt id eller kørekort med statsborgerskab ku fremvises.

Dårlig info til betjentene
- INTET andet er gyldigt, og at det tidligere har virket med alt fra skatteverkes id, bank id til og med sygesikringskort, er enten pga dårlig info til betjentene eller at de har haft lov til at selv vurdere fra gang til gang. 
- Men ved en grænsekontrol SKAL nationalitet styrkes, og det går kun med pas og nationalt id, og nogle typer af kørekort, skriver Lucas.

Hvad mener du? Er det Ok at bede pendlere om at køre med pas?

 

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+