Annonce:
Annonce:

Pendler-par i chok: Stiger 11.000 kr

I sidste uge meddelte Øresundsbroen, at de sænkede priserne - for nogle bilister. Nu har Bettina og Allan regnet sig frem til, hvad ændringerne betyder. Og de er ikke tilfredse 

Får de nye priser på Øresundsbroen betydning for dig? Arkivfoto: Henning Hjorth
Får de nye priser på Øresundsbroen betydning for dig? Arkivfoto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg nationen!

- Hej.

- De skriver, at det bliver billigere for dem, der kører meget.

- Men jeg har regnet ud at som husstand, der pendler, bliver det en meromkostning på ca. 11.000 DKK om året med de nye ’billigere’ priser.

- I den nye aftale kan man ikke længere have en aftale pr. husstand.

Vi bor i Sverige og arbejder i Danmark
- Lige nu kører vi som husstand på en aftale, og kører max antal ture, inden prisen stiger igen.

- Fremadrettet kan man kun køre en person pr. aftale, så vi opnår ikke samme rabat for de 50 ture på de nye aftalevilkår.

- Vi bor i Sverige og arbejder i Danmark.

Øresundsbroen sænker priserne - for nogle kunder

Annonce:

Vi har to biler
Sådan skriver Betina M til nationen! om de priser, der nu skal betale for at passere Øresundsbroen. Priser, der for hendes husstand giver en markant ekstraregning. Betina har været grænsependler i 14 år, og hun er ikke den eneste, der har kontaktet nationen! for at klage over Øresundsbroen. Allans S er heller ikke tilfreds.

- Jeg er dansk statsborger bosat i Sverige siden 2011, og jeg har altid arbejdet i DK.

- Vi har to biler, en pendlerbil og en familiebil.

- Jeg anvender naturligvis primært pendlerbilen, men har indimellem behov for familiebilen både til arbejde og familiebesøg i Danmark.

Og begge biler får rabat
- I Sverige er det meget normalt, at man har to biler, men den nuværende aftale er begge biler tilsluttet den samme aftale, og rabatten opnås ligegyldig, hvilken bil jeg anvender.

- Op til 50 ture pr måned indgår i aftalen. 184 kr. for tur 1-16, og 40 kr. for tur 17-49
- De nye aftaler hedder: ØresundGO, den er ikke relevant, for der kan ikke opnås rabat
- ØresundPENDLER, men her der kun tilknyttes et køretøj eller en bizz til aftalen.

Annonce:

- Det betyder, at jeg kun kan have pendlerbil på aftalen, så det betyder, at jeg ikke længere kan anvende familiebilen til eksempelvis besøg i Danmark. Op til 50 ture pr måned indgår i aftalen.

Kun én aktiv bil ad gangen
- Og så er der ØresundPENDLER+, men her kan man også kun tilknytte et køretøj. Her er ubegrænset antal ture, men man kan kun anvende pendlerbilen.

- Dette betyder, at der så skal anvendes ØresundsGo for besøg i Danmark med familiebilen, skriver Allan, og nationen! har bedt Øresundsbron om svare på, hvor mange pendler-kunder de har, der ender med en ekstraregning? Og hvad de siger til kritikken fra Betina og Allan. De har sendt dette svar:

Deleaftaler - det var altså ikke meningen
-  Vi er på Øresundsbron glade for at kunne sænke priserne, nu hvor mange andre priser stiger. Det bliver også billigere for vores pendlerkunder, under forudsætning af at tidligere og nuværende aftalevilkår følges.

Annonce:

- Øresundsbrons pendleraftale er og har altid været personlig. Vores pendlerkunder har stadig mulighed for at lade andre i husstanden låne aftalen ved behov, men intentionen med pendleraftalen har aldrig været, at den skal deles af to pendlere, selvom de indgår i samme husstand.

- Vores aftale for fritidskunder – ØresundGO – har en større fleksibilitet, men præcis som Allan skriver, opnås der her en lavere rabat end med ØresundPENDLER.

- Prisen på passage nr. 1-16 og 51+ er faldet med 7% i forhold til vores tidligere priser, og det betyder at enkeltrejse nr. 1-16 nu koster 170 kr. i stedet for 182 kr. Derefter koster enkeltrejse 17-50 40 kr.

Pendleraftalen er personlig
- For den som pendler alle arbejdsdage, altså i gennemsnit 21 dage om måneden, sænkes prisen med over 900 kr., hvis man vælger vores nye periodekort ØresundPENDLER+, sammenlignet med den tidligere pendlerpris.

- Allan kan se frem til fortsat at køre i både pendlerbilen og familiebilen – og endda yderligere tre biler, hvis dette skulle blive nødvendigt – med sin ØresundPENDLER-aftale. Han kan altså køre op til fem forskellige biler på et år.

- Derimod kan han kun have en aktiv bil ad gangen eftersom pendleraftalen er personlig – præcis som i mange andre aftalevilkår, skriver Øresundsbron, men hvad med dig?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce: