Pensioneret pædagog: Vi trænger til en indvandringspause

Pia N er 68 år og bekymret for sit land. Hun forstår f.ex. hvorfor mange af imamerne og deres tilhængere, vil bo i Danmark - og synes det kunne være fornuftigt med en indvandringspause

- Efter at have fulgt TV2s meget provokerende udsendelser om de muslimske imamer og deres meget usympatiske holdninger til kvinders rettigheder og hvordan man forvalter de goder man har opnået ved at slå sig ned i et land som Danmark, kan man kun, som almindelig borger reagere med vrede og frustration.

Imamernes egne lande fungerer dårligt
- Hvad bilder de mennesker sig ind, med deres snyderi, løgn og bedrag. Det må være den opførsel der gør, at deres egne lande fungerer så dårligt.

Sådan indleder 68-årige Pia N - der er uddannet fra Københavns Socialpædagogiske Seminarium i 1970'erne - et længere brev om Danmark, indvandring og ting, der er nødvendige at sige og gøre. Pia har arbejdet som støttepædagog med større børn i masser år, og har især erfaring med konfliktløsning. Hendes bekymrede brev fortsætter således: 

Vi skal glæde os over reformationen
- Det tager mange år og mange generationer at få bygget et velfungerende land op som Danmark , med demokrati og fælles forståelse af vores historiske baggrund. Det er ikke noget, man har fået forærende.

- Det har kostet store anstrengelser at nå så langt og man kan som dansker kun glædes over reformationen i 1536, så de love og regler, der herefter blev udstedt, ikke kun handlede om, hvad kirken mente, men efter datidens forhold, gode og praktiske regler, om hvordan vi som mennesker skulle omgås.

Hvorfor vil imamerne og deres tilhængere bo her?
- Man kan undre sig hvorfor disse imamer og deres tilhængere, ønsker at bo i vores land, når de nu ikke har lyst til at glædes over de uanede muligheder der er, for at få et godt liv her og samtidig prøver de at forhindre unge mennesker i at nyde deres ungdom med de oplevelser der nu høre den tid til .....

- At binde voksne kvinder til en adfærd, der hører middelalderen til - samtidig med at malker groft og uden blusel samfundet for penge ved hjælp af dækaktiviteter....

- Har disse mennesker ikke skam i livet....? Hvor ender de  penge egentlig.....hvis de ikke bliver brugt til de aktiviteter som de har løjet om....?

Der er stor chance for at blive misforstået
- Hvad er der ved den danske/ vestlige kultur der er så tiltrækkende og samtidig så frastødende, for nogle muslimer......? Det er et spørgsmål man rent faktisk bør stille disse imamer.

- Fornuften består af sandheder, som skal siges og sandheder som skal gøres....og nu, med stor chance for umiddelbart at blive misforstået, skriver jeg noget som ville være lettere at snakke om end at skrive om.

- Men det er efter min mening fornuftige sandheder, som bør kunne forstås af alle.....

For det første:
- Vi er mange mennesker i dette land, der har levet en barndom og ungdom uden at kende til nogen indvandrere.

- Vi så kun turisterne om sommeren og som jo meget naturligt tog hjem igen når besøget var slut.....

- Så for mange af os, der oplevede indvandringen i tresserne og fremefter, var det altså mennesker af fremmed herkomst, der så anderledes ud og havde en meget anderledes kultur.

- De mennesker vil altid opfattes som de fremmede i resten vores generations levetid, ligesom de første nye indvandrere altid vil opfatte Danmark som 'det nye land'.

Invasionen af fremmede oplevedes som skræmmende
- Mentalt oplevedes denne invasion af fremmede mennesker og deres fremmedartede måde at leve på - fordi den var/er så massiv - som noget ret skræmmende.

- Det er en naturlig følge af begivenhederne og der er ikke noget galt med denne opfattelse, det bør alle forstå og akcepterer.

- Vi var værterne og gæsterne tog ikke hjem, det var ganske uhørt.

Myndighederne famlede i blinde
- Hvorfor kunne andre folkeslag slå sig ned i vores land, med al den splid og ballade osv....sådan gik snakken blandt danskerne. Myndighederne famlede i blinde.

- Hvordan handlede man på hele dette kulturmøde/sammenstød.

- Som pædagog i de år, var diskussionerne mange og besværlige...om mad og  badning osv. 

- Hele denne udvikling har vi jo med os og er naturligvis præget af den, det må man absolut ikke glemme i hele denne ophedede debat.

Se også: Lille og bange mor: Politi kom ikke da knivbølle truede min datter

 

For det andet:   
- Man blive altså ikke mentalt dansker af at være født i Danmark af nyindvandrere ....der går mange generationer før en indvandre bliver dansk i sit hjerte, et eks. er de polske roearbejdere. ( man kan også nævne jøderne som et fint eks. )

- Juridisk set, er mange nyindvandrere naturligvis danskere med dansk pas osv. men psykisk og mentalt, har de rod i en helt anden kultur og de bør da være stolte af deres kulturelle baggrund og ikke gå og stræbe efter noget som er så uopnåeligt som at slette sin historie.

Man bliver ikke dansker af at blive født her
- Man er og bliver et produkt af sin oprindelse, og f.ex. så jeg en debatudsendelse om de løgnagtige imamer, med en ung mand som mente, at han var lige så meget dansker som resten af panelet. Det synes jeg altså ikke han har ret i. 

- Det lyder som en ubekvem sandhed, men kan meget kort illustreres med eksempler som før nævnt polakkerne og et andet udmærket eksempel.

- I årerne mellem 1861 - 1930 flyttede over 300.000 danskere altså hver niende dansker til USA.

- De kom ikke til USA, for at blive hverken amerikanere eller for den sags skyld indianere.

- De kom i håb om at skabe sig en bedre tilværelse og de kom med deres baggrund og deres kultur.

Måske har muslimske indvandrere det særlig svært
- Nu er årerne  gået og mange af disse danske  indvandrere er stolte af deres danske aner og hvorfor skal de ikke være det...det er der plads til i det amerikanske samfund.

- Det gik jo som det altid går, nogen klarer sig og andre går til grunde, men de fleste gled stille og roligt ind i det amerikanske samfund med respekt for landets love og regler og optog stille og roligt den amerikanske levevis.

- Måske det er særligt svært for muslimske indvandrere  at lade sig integrere i et vestligt samfund pga. deres meget stærke kulturelle bindinger, men det er da lykkes for nogle og det er rigtigt godt.

Problemet er at de bliver ved med at komme
- Stor respekt for de muslimer der forsøger at integrere sig og viser, at man godt kan etablere sig her i landet, med respekt for landets love, vores normer og levevis.

- Problemet er måske i virkeligheden, at de bliver ved at komme...strømmen syntes ikke at stoppe.

- Der er hele tiden nye der skal lære at begå sig i et moderne samfund. Det skaber så meget uro og man kan som dansker nogen gange føle sig sat ud på sidelinien.

- Hvem sætter egentlig dagsordenen i dette her land....?

Berøringsangsten bliver udnyttet
- Al den hensyntagen og berøringsangst bliver tydeligvis udnyttet af nogle fiffige og smarte mennesker, hvis moral er nærmest ikke eksisterende.....

- Jeg er virkelig bekymret for dette lille land og dets før så homogene befolkning, vores kultur og historie.

- Jeg tager ansvar for det jeg her har givet udtryk for og taler naturligvis på egne vegne......men jeg tror samtidig at mange deler min bekymring. 

Min far var modstandsmand
- Mine synspunkter har naturligvis meget at gøre med at min skolegang har foregået lige efter krigen hvor lærerne stadig var helt optændt af de meget dramatiske begivenheder i den forbindelse og at min far var modstandsmand i BOPA...

- At passe på vores land og de værdier vi sætter i højsæde, er og bliver et must...man lærte ganske enkelt at være stolt af at være dansker (på godt og ondt)

- Jeg foreslår, at den offentlige debat fremover bør indeholde psykologiske aspekter, der kan belyse problemerne på en ny måde og som, i mine øjne, vil højne de kommende diskussioner op til et plan, hvor gensidig respekt  og troværdighed er i højsæde.....

Ret rummelig - men ikke bange for ubekvemme sandheder
- Jeg er et ret rummeligt menneske og min pædagogiske baggrund gør, at for mig er dialogen et af det vigtigste redskaber til at rede trådene ud og man skal ikke være bange for ubekvemme sandheder, skriver Pia, men hvad mener du?

Er der brug for en indvandringspause? Hvor lang tid tager det at blive dansker i hjertet?

165 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere