Pensionistpar flytter i indvandrer-ghetto: Kan sagtens gå på P-plads kl. 23.00

Politikerne vil gerne have mere blandede boligområder, og i Skovparken i Kolding har nytilflyttede Hanne og Bjarne kun gode erfaringer med at flytte ind i et område med 62 procent ikke-vestlige indvandrere og efterkommere

- De bliver klogere.

Sådan skriver Topper E i en kommentar på JydskeVestkystens Facebook-profil til historien om pensionistparret Hanne og Bjarne, der for snart to år siden flyttede til Skovparken i Kolding fra et parcelhus i en mindre by.

hanneskovparken

Vennerne synes det var lidt underligt
Skovparken blev i 2010 optaget på regeringens ghettoliste, men parret mente at et liv en stor treværelses lejlighed skulle prøves, og avisen har besøgt dem for at høre, hvordan det så er, at bo i et område, som regeringen kalder for et ' hårdt ghettoområde'.

- De fleste af vores venner og familie synes nok, at det var et lidt underligt valg at tage, siger Hanne, der dog mener, at flytningen har været en succes, og at folk i området - hvor 62 procent er indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, og 41,9 procent af de 18-64 årige ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse - generelt er ret så venlige:

Udenlandske naboer sagde velkommen før danskerne
- De første, der bød os velkommen, da vi flyttede ind, var de udenlandske naboer. Der gik lidt længere tid, før de danske begyndte at hilse på os, fortsætter Hanne, der er så tryg, at hun sagtens kan gå ned på parkeringspladsen og hente noget i bilen, selvom klokken er 23 om aftenen.

Men gulvvarme på badeværelset - det har vi ikke
-  Vi er tæt på alt det, vi har brug for. Naboerne er flinke, og her er roligt at være. Vi har i hvert fald på ingen måde fortrudt det, siger Bjarne, der - når han skal gøre regnestykket op - kun kan komme i tanke om én ting, der er dårlig ved at bo at Skovparken:

- Der er ikke varme i gulvet på badeværelset.

Mange af politikerne på Christiansborg vil gerne have flere blandede boligområder.

afst.ghetto-ormåde